НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Голяма гейминг компания инвестира $100 милиона в Биткойн

АПР. 29, 2021 09:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Голяма гейминг компания инвестира $100 милиона в Биткойн

Днес южнокорейският производител на игри Nexon обяви инвестиция от $100 милиона в Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация.

 


Фирмата е регистрирана на фондовата борса в Токио (TSE: 3659) и е специализирана в онлайн игри за компютри и мобилни устройства. В момента се разпространяват над 50 заглавия - включително хитове като MapleStory и Crazyracing Kartrider.


По-рано се говореше, че Nexon е сред кандидатите за закупуването на крипто борсата Bitstamp.


Трупане на Биткойн


Фирмата заяви, че е събрала 1,717 BTC за приблизително $100 милиона (11,1 милиарда йени) при средна цена от около $58,226 (6,446,183 йени) за Биткойн, включително такси и разходи.


Покупката представлява по-малко от 2% от общите парични средства на Nexon, добави фирмата.


Оуен Махони, президент и главен изпълнителен директор на Nexon, обясни, че Биткойн "предлага дългосрочна стабилност и ликвидност“ в настоящата икономическа среда, като същевременно запазва стойността на парите на компанията за бъдещи инвестиции.


"Нашата покупка на Биткойн отразява дисциплинирана стратегия за защита на акционерната стойност и за поддържане на покупателната способност на нашите парични активи", заяви той.


По стъпките на големите компании


Коментарите са подобни на тези, направени от производителя на електрически автомобили Tesla и фирмата за бизнес анализи MicroStrategy през изминалата година, които са инвестирали милиарди долари в пионерската криптовалута.


Фирмите твърдят, че традиционните инструменти като облигации с ниска доходност и пари в брой вече не са добър запас от стойност, като се има предвид неистовото печатане на пари и настъпващите ефекти от свръх инфлацията.


Биткойн, за тях, от друга страна представлява клас активи, който сега отлита от гнездото си - с фиксирано предлагане от 21 милиона, което означава, че увеличаването на броя на монетите е техническа невъзможност.


Междувременно ходът на Nexon идва на фона на по-голям контрол върху криптовалутите на пазари като Япония и Южна Корея. Първият е поел подход към по-леки правила, за да подпомогне развитието на индустрията, но вторият дава смесени сигнали.


Някои корейски министри предлагат да затворят несъответстващи крипто борси (в страната има над 200 от тях), да облагат търговци и да изискват от министрите да декларират капиталови печалби, спечелени от крипто инвестиции. Но не всички са съгласни с тази идея.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin АПР. 29, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Grayscale отчита загуба за Q1

Според 10-Q декларацията, тръста увеличава своите BTC до 654,600, което е с 8% повече от края на 2020 г. Компанията заяви, че общата стойност на притежаваните от нея BTC е над $38,4 милиарда, кое...
МАЙ. 7, 2021 20:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut пуска тегления на Биткойн

Revolut за първи път добави търговия с BTC, LTC и ETH за потребителите през 2017 г., но досега те успяха да го изтеглят само като фиат. Финансовата технологична компания обяви днес бета стартирането н...
МАЙ. 7, 2021 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Goldman Sachs пуска нови Биткойн деривати

Американският банков гигант Goldman Sachs започна да предлага базирани на Биткойн непродаваеми форуърдни договори, на инвеститори от Уолстрийт, според Мат Лийсинг от Bloomberg.so @GoldmanSachs is goin...
МАЙ. 6, 2021 22:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Sotheby's ще започне да приема Биткойн и Етериум

"Наистина сме развълнувани да осъществим това. Това е нещо, което обмисляме от доста време."Любителите на изкуството ще могат да наддават за "Love Is in the Air“, най-известната картина на псевдонимни...
МАЙ. 5, 2021 18:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света