НАЧАЛО Други

Голяма банка обяви нова политика за замразяване и закриване на клиентски сметки

септември 4, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма банка обяви нова политика за замразяване и закриване на клиентски сметки

Една от най-големите банки в Австралия обяви намерението си да предприеме активна позиция срещу някои видове неприемливо поведение по отношение на сметките.

Националната австралийска банка възнамерява да приложи нова политика от ноември, чиято основна цел е да предпази клиентите от вреди. Тази инициатива включва автоматично откриване на клиентски транзакции, съдържащи в описанието си изчерпателен списък със забранени думи и фрази.

Усъвършенстваната система на банката ще маркира транзакции, в които клиентите използват ругатни, обидни изрази, дискриминационни забележки или тормоз. Когато бъдат идентифицирани такива транзакции, засегнатите клиенти ще получат известие, което ще ги подкани да променят описанието на транзакцията. 

Освен това банката е поела ангажимент да разследва случаите, в които има съмнения, че дадена сметка се използва за финансови злоупотреби.

National Australia Bank има за цел да използва тази технология за идентифициране на транзакции, свързани с потенциални случаи на злоупотреба с възрастни хора, домашно насилие, тормоз и различни други форми на тормоз. В отговор на тази инициатива банката е сформирала специален екип, който да преглежда информацията, свързана с блокираните транзакции. 

Те отговарят за издаването на предупреждения и насочването на клиентите към службите за подкрепа. Освен това служителите на банката преминават допълнително обучение, за да повишат способността си да помагат на клиентите в такива ситуации.

За да засили тези усилия, банката наскоро въведе политика за приемливо използване на електронното банкиране, насочена към противодействие на незаконните дейности чрез каналите за електронно банкиране на NAB.

В тази политика изрично се разглежда забраната за отправяне на заплашителни или обидни коментари към което и да е лице. Тя предоставя на National Australia Bank правомощието да прекратява банковите услуги на лица, ангажирани с подобно поведение.

Сърцевината на подхода на National Australia Bank се крие в нейната автоматизирана система за сканиране, която преглежда описанието на всяка транзакция спрямо изчерпателен списък от приблизително 1,300 забранени думи. Тази проактивна позиция в защита на клиентите не е нова, тъй като банката активно блокира транзакции, които счита за неправомерни, от края на 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.