НАЧАЛО Други

Голяма американската банка е изправена пред сериозен пробив в сигурността на данните

септември 2, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма американската банка е изправена пред сериозен пробив в сигурността на данните

Наскоро банка със седалище в Ню Йорк съобщи за глобален инцидент, свързан с киберсигурността, в резултат на който е била разкрита чувствителна информация за клиентите.

В съобщение, адресирано до своите клиенти, M&T Bank разкри, че този пробив в сигурността е свързан с използването на инструмента за прехвърляне на файлове MOVEit – платформа, предназначена за защита на поверителни данни.

Пробивът е възникнал, когато неупълномощено лице се е насочило към един от външните доставчици на услуги на банката, получавайки достъп до специфична информация, съхранявана от тези външни структури. Тази разкрита информация включва имената, адресите и номерата на чекови, спестовни сметки и/или сметки на паричния пазар на M&T.

Банката подчерта, че въпреки че е имало пробив, по време на този инцидент не е била компрометирана критична информация като ПИН кодове, пароли, номера на социални осигуровки, дати на раждане или номера на дебитни/кредитни карти. M&T Bank увери клиентите си, че вътрешните ѝ системи са останали незасегнати и защитени от този пробив в данните.

В отговор на това злополучно събитие клиент, засегнат от нарушението, заведе колективен иск срещу M&T Bank, в който твърди, че е допусната небрежност при адекватното осигуряване и защита на данните, съхранявани в мрежата на банката.

В иска се твърди, че нарушението потенциално е изложило на риск данните на най-малко 95,000 клиенти, като е възможно да са засегнати още стотици хиляди лица, предвид размера на клиентската база на M&T Bank.

Важно е да се отбележи, че M&T Bank, с активи над $207 милиарда, оперира в 12 щата в източната част на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какво е нужно на крипто пазара да се превърне в неизменна част от икономика

Създателят на Chainlink (LINK) Сергей Назаров смята, че провалът на банковата индустрия и последвалото разочарование на хората от традиционната финансова система може да доведе до масово приемане на криптовалутите.

октомври 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Повод за притеснение ли е шокиращата консумация на енергия от изкуствения интелект?

В продължение на години основните медии демонизират Биткойн заради консумацията на енергия. Възходът на изкуствения интелект (AI) обаче и гладните за енергия процесори, които го задвижват, може да изместят най-популярната дигитална валута в света.

октомври 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.