НАЧАЛО Други

Големите компании критикуват метавселената

октомври 31, 2022 13:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големите компании критикуват метавселената

Въпреки хайпът около метавселената, някои изпълнителни директори на технологични компании не изразяват огромен ентусиазъм спрямо сектора.

Фил Спенсър – шеф на гейминг отдела на Microsoft и Еван Шпигел – главен изпълнителен директор на Snap – споделиха, че не са големи привърженици на метавселената.

Според Спенсър в момента метавселената изобразява система от лошо изградени видео игри като за това свидетелстват лошите графики и нискокачественият интерфейс.

Той сравнява повечето проекти за метавселената със срещи във виртуална стая. По негово мнение света на игрите създава множество ангажиращи виртуални светове, което се счита за предимство пред метавселената.

Еван Шпигел от своя страна сравни преживяванията в метавселената с пребиваване в рамките на компютър. Той отбеляза, че итерациите на концепцията за метавселената в момента са на първично ниво, тъй като не са много вълнуващи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Revolut ще позволят пазаруването с криптовалути


Главният изпълнителен директор на Snap сподели, че планира да се насочи към хардуера за виртуална реалност (VR), каквато е и тенденцията в сектора. Това би помогнало на управляваната от него компания да осигури фантастично изживяване в реалния свят чрез обогатената реалност (AR).

Ръководената от Боб Чапек компания Disney е решила да не използва думата метавселена като термин, понеже според тях това е термин с широк обхват, който те разглеждат като изобретение за разказване на истории за идващото поколение.

От своя страна Грег Джосуак – старши вицепрезидентът на маркетинга на Apple разкри, че никога не би използвал метавселената. Вместо това той заяви, че фирмата предпочита AR пред VR.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене