НАЧАЛО Други

Големите компании критикуват метавселената

октомври 31, 2022 13:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големите компании критикуват метавселената

Въпреки хайпът около метавселената, някои изпълнителни директори на технологични компании не изразяват огромен ентусиазъм спрямо сектора.

Фил Спенсър – шеф на гейминг отдела на Microsoft и Еван Шпигел – главен изпълнителен директор на Snap – споделиха, че не са големи привърженици на метавселената.

Според Спенсър в момента метавселената изобразява система от лошо изградени видео игри като за това свидетелстват лошите графики и нискокачественият интерфейс.

Той сравнява повечето проекти за метавселената със срещи във виртуална стая. По негово мнение света на игрите създава множество ангажиращи виртуални светове, което се счита за предимство пред метавселената.

Еван Шпигел от своя страна сравни преживяванията в метавселената с пребиваване в рамките на компютър. Той отбеляза, че итерациите на концепцията за метавселената в момента са на първично ниво, тъй като не са много вълнуващи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Revolut ще позволят пазаруването с криптовалути


Главният изпълнителен директор на Snap сподели, че планира да се насочи към хардуера за виртуална реалност (VR), каквато е и тенденцията в сектора. Това би помогнало на управляваната от него компания да осигури фантастично изживяване в реалния свят чрез обогатената реалност (AR).

Ръководената от Боб Чапек компания Disney е решила да не използва думата метавселена като термин, понеже според тях това е термин с широк обхват, който те разглеждат като изобретение за разказване на истории за идващото поколение.

От своя страна Грег Джосуак – старши вицепрезидентът на маркетинга на Apple разкри, че никога не би използвал метавселената. Вместо това той заяви, че фирмата предпочита AR пред VR.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Рестриктивните правила за криптовалутите в САЩ са в полза на Китай според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг предупреди за потенциалните последици от рестриктивните политики за криптовалутите в САЩ, предполагайки, че държави като Китай в крайна сметка биха могли да получат предимство.

май 31, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.