НАЧАЛО Други

Големите компании критикуват метавселената

31.10.2022 13:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големите компании критикуват метавселената

Въпреки хайпът около метавселената, някои изпълнителни директори на технологични компании не изразяват огромен ентусиазъм спрямо сектора.

Фил Спенсър – шеф на гейминг отдела на Microsoft и Еван Шпигел – главен изпълнителен директор на Snap – споделиха, че не са големи привърженици на метавселената.

Според Спенсър в момента метавселената изобразява система от лошо изградени видео игри като за това свидетелстват лошите графики и нискокачественият интерфейс.

Той сравнява повечето проекти за метавселената със срещи във виртуална стая. По негово мнение света на игрите създава множество ангажиращи виртуални светове, което се счита за предимство пред метавселената.

Еван Шпигел от своя страна сравни преживяванията в метавселената с пребиваване в рамките на компютър. Той отбеляза, че итерациите на концепцията за метавселената в момента са на първично ниво, тъй като не са много вълнуващи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Revolut ще позволят пазаруването с криптовалути


Главният изпълнителен директор на Snap сподели, че планира да се насочи към хардуера за виртуална реалност (VR), каквато е и тенденцията в сектора. Това би помогнало на управляваната от него компания да осигури фантастично изживяване в реалния свят чрез обогатената реалност (AR).

Ръководената от Боб Чапек компания Disney е решила да не използва думата метавселена като термин, понеже според тях това е термин с широк обхват, който те разглеждат като изобретение за разказване на истории за идващото поколение.

От своя страна Грег Джосуак – старши вицепрезидентът на маркетинга на Apple разкри, че никога не би използвал метавселената. Вместо това той заяви, че фирмата предпочита AR пред VR.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Петрол: Прогноза за цената на Брент в краткосрочен план

В неотдавнашен анализ брокерската компания Emkay прогнозира, че цените на петрола сорт “Брент” ще се колебаят между $83 и $92 за барел в краткосрочен план, в очакване на допълнителна оценка.

23.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.