НАЧАЛО Алткойни

Големите инвеститори купуват Етериум – какво следва за цената?

31.05.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големите инвеститори купуват Етериум – какво следва за цената?

Цените на Етериум (ETH) се понижават, като наскоро тестваха отново непосредствената подкрепа на ниво $3,700.

Въпреки че токена се колебае около това ниво, има оптимизъм, че през следващите дни тя ще нарасне, като към 31 май си възвърна нивото от $3,800.

В подкрепа на тази оптимистична перспектива анализатор изтъкна събитията във веригата, отбелязвайки, че може би се очертава бича тенденция. Като подчерта рязкото увеличение на Етериум адресите, притежаващи над 10,000 ETH, анализаторът смята, че инвеститорите са приключили фазата на разпределение и сега натрупват, очаквайки по-нататъшно повишаване на цените.

Данните на Glassnode разкриват, че броят на адресите, контролиращи над 10,000 ETH, се увеличава от 20 май насам. В този период цените на Етериум се повишиха, пробивайки над $3,300 и $3,700.

Това увеличение на броя на адресите засили пазарните настроения, което вероятно обяснява защо големите притежатели или китовете натрупват, а не ликвидират, дори след неотдавнашната корекция от $3,900.

Към момента на писане на статията Етериум се търгува на $3,815, което е с близо 20% повече от най-ниските стойности през май 2024 г. Дневната графика показва, че алткойнът остава във формация на бичи пробив, след като преодоля две критични нива на съпротива (сега подкрепа) при $3,300 и $3,700.

Следователно, въпреки корекцията, възходящият тренд се запазва. Въз основа на данните токена вероятно ще се покачи над $4,100, като купувачите ще се стремят към $4,900 или дори към върховете от 2021 г.

Много е вероятно тези китове да са институционални инвеститори, много от които са оптимистично настроени за бъдещето на ETH и се позиционират за следващото възходящо движение. Рязкото увеличаване на броя на китовете показва нарастващо доверие в Етериум екосистемата.

Една от причините за тази положителна перспектива е непрекъснатото развитие в Етериум мрежата. След успешното активиране на Dencun ъпгрейда през март, сега разработчиците се фокусират върху предстоящата актуализация Pectra.

Очаква се този хард форк да подобри допълнително мрежата, като направи обработката на транзакциите по-ефективна и рентабилна. Тези текущи разработки позиционират Етериум като предпочитана DeFi платформа и меме токен активностите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потенциални алткойн кандидати за airdrop и листинг на Binance

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро прогнозира няколко алткойн проекта, които скоро може да бъдат добавени на Binance.

22.06.2024 13:41 1 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

2 AI Криптовалути, които имат забележителен потенциал за печалби

AI алткойните често остават незабелязани на пазара поради скорошната си поява в крипто сектора.

22.06.2024 11:00 2 мин. четене

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.