НАЧАЛО Алткойни

Golem (GLM) скача с 230%, достигайки 3-годишен връх

февруари 25, 2021 13:02 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Golem (GLM) скача с 230%, достигайки 3-годишен връх

През последните няколко седмици цената на токена GLM на Golem отбеляза силно нарастване, което го тласна до тригодишен връх от $0.65.

Монетата също претърпя силен пъмп на 19-ти февруари, но повечето печалби се изпариха, тъй като Биткойн коригира под $45,000 в последните три дни. Въпреки това GLM все още държи 230% печалба само за февруари.

 


Golem е базирано на Етериум децентрализирано приложение, което позволява на потребителите да отдават под наем изчислителни енергийни ресурси. От ноември 2020 г. проектът мигрира от GNT към GLM токени след внедряване на нов договор за ERC-20. 

 

Въпреки че повечето борси поддържат преместването, все още е възможно да се намери GNT активност и листинги.

 

Golem предоставя рамка за обработка в облак с отворен код както за регистри на приложения, така и за транзакции. По този начин всеки може да споделя и агрегира изчислителни ресурси, както и да създава приложения, използващи мрежата. В крайна сметка решението има за цел да се конкурира с традиционните централизирани облачни услуги като Amazon Web Services.

 

Първоначалното предлагане на монети на Golem се проведе през ноември 2016 г., като събра 8,6 милиона долара за 820 милиона GNT токени. 180 милиона токена бяха задържани от фондацията ‘Golem Factory’ на проекта, заедно с ранни сътрудници и членове на екипа.

 

Мрежата позволява на персонални компютри и големи центрове за данни да споделят ресурси, а на сътрудниците да им се плаща в GMT токени. Според Golem системата за транзакции урежда плащанията между доставчици, заявители и разработчици на софтуер. За да се защити хост устройството, всички изчисления се извършват в пясъчник.

 

Според блога на Golem Project, подходът му за пакетни транзакции предпазва потребителите от задръстване на мрежата на Етериум и прекомерни цени на газа. Мащабируемост от втория слой вече се предлага в главната мрежа, използвайки zk-Sync на Matter Labs, която е технология с нулеви познания за API за плащане.

 

Резултатите от Golem Gitcoin Hackaton 2020 включват интелигентен договор, наречен GLM-share-pool. Договорът позволява на притежателите на токени на GLM да получат доходност чрез залагане на Uniswap LP токени.

 

На 17-ти февруари Golem разкри и нова версия на testnet, наречена Alpha IV. Актуализацията позволява на потребителите да настройват дългосрочни задачи вместо редовните плащания за употреба. Платформата също така позволява на потребителите да получават средства, без да инициализират акаунт.

 

На 23-ти февруари Polygon, известен преди като Matic Network, обяви, че ще обедини усилията си с Golem, за да създаде драйвер за плащане извън мрежата. Това партньорство има за цел да осигури дългосрочно решение за избягване на скъпи транзакции от слой 1.

 

Според уебсайта за миграция на Golem, 44% от общото предлагане е преобразувано в GLM. Данните по веригата показват, че активността се е увеличила на 19-ти февруари, достигайки 1,839 активни ежедневни адреса. Любопитното е, че това беше същия ден, когато GLM се търгуваше на 0.65 долара, най-високото ниво от три години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ChatGPT прогнозира цената на Cardano: Tradecurve обявява функционалността на Connect Wallet

В последно време Cardano и Tradecurve са актуални теми в динамичния и често променлив крипто пеизаж. Докато Cardano, играчът ветеран, се намира в ключов момент на ценово движение, Tradecurve, изгряващата звезда, привлича вниманието с най-новата си функция за свързване на портфейли.

май 30, 2023 10:03 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 10:02 3 мин. четене

Топ меме криптовалута за инвестиция през юни 2023 г.

Меме криптовалутите превземат света към момента, така че не е лесно да отдадете на “изкушението” и да се включите в този атрактивен сектор от криптовалутите.

май 30, 2023 10:01 5 мин. четене

Прогноза за цената на Filecoin за 2023 г. – не пропускайте Aptos и Collateral Network

Нарастващото търсене на дигитално съхранение на данни стимулира растежа на Filecoin (FIL), но накъде ще се насочи токенът FIL през 2023 г.?

май 30, 2023 10:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.