НАЧАЛО Блокчейн

Goldman Sachs въвежда блокчейн, за да модернизира традиционните финанси

март 2, 2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Goldman Sachs въвежда блокчейн, за да модернизира традиционните финанси

Според Bloomberg Goldman Sachs проучва как блокчейн технологията може да подобри традиционните финансови пазари, като например частния капитал.

Управляващият директор Матю Макдермот заяви, че банката “напълно подкрепя” блокчейн приложенията след успешното стартиране на своята платформа за блокчейн токенизация GS DAP и планира да наеме още експерти в областта.

Въпреки че Goldman Sachs наскоро съкрати приблизително 3,200 служители, ангажиментът ѝ да наема експерти по блокчейн демонстрира потенциалната стойност на технологията в традиционното банкиране.

Частната блокчейн платформа на Goldman, GS DAP наскоро беше използвана за продажбата на “зелена облигация”, което позволи еднодневен сетълмент в сравнение с обичайните пет дни.

Макдермот смята, че платформата може да токенизира различни активи, но се съмнява, че ще подобри значително първичните публични предлагания или акциите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: САЩ изостава в CBDC надпреварата – какво може да означава това?


Той твърди, че технологията ще осигури прозрачност и точно ценообразуване като увеличи ликвидността и привлече повече инвеститори на вторичните пазари.

Въпреки това е малко вероятно традиционните финансови транзакции скоро да преминат към публични блокчейни поради регулаторната несигурност и недоверието към криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Arbitrum води по дневни транзакции, а Етериум изостава

Употребата на Arbitrum (ARB) нарасна, след като решението за мащабиране от втори слой разпредели 12.75% от токените си чрез airdrop.

март 24, 2023 22:00 1 мин. четене

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене