НАЧАЛО Други

Глобиха топ американска банка за принуждаване на клиентите “да си затварят очите” за лошите им практики

23.01.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Глобиха топ американска банка за принуждаване на клиентите “да си затварят очите” за лошите им практики

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) обяви, че на JPMorgan Chase ще бъде наложена глоба в размер на $18 милиона заради активните ѝ усилия да попречи на клиентите да докладват за незаконни дейности в тази известна американска банка.

Тези споразумения са забранявали на клиентите да се възползват от правото си да действат като информатори, като са ги възпрепятствали да се свържат доброволно с Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), за да разкрият незаконни дейности.

SEC изрази своята позиция, като заяви:

Независимо дали се намират в трудови договори, споразумения за уреждане на спорове или други документи, разпоредбите, които възпрепятстват лицата да съобщават на SEC доказателства за неправомерни действия, са недопустими.

Твърди се, че J.P. Morgan е нарушила този принцип, като е принудила някои клиенти да направят неоправдан избор между приемането на споразумения или кредити от фирмата и докладването на SEC за потенциални нарушения на закона за ценните книжа.

Този сценарий с двойна опция не само подкопава ключови гаранции за инвеститорите, създавайки рискове за тях, но и се счита за незаконен.

Въпреки че не признава и не отрича констатациите на SEC, JPMorgan Chase се съгласи с порицанието и се ангажира да преустанови всякакви нарушения на правилата за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения.

Забележително е, че историята на JPMorgan Chase разкрива значителни финансови последици – от 2000 г. насам глобите за различни нарушения в областта на банковото дело, ценните книжа и други нарушения са на обща стойност $38.99 милиарда, както е документирано в базата данни Violation Tracker.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Как технологичните гиганти манипулират фондовия пазар

В сферата на финансите действията на технологичните гиганти оказват значително влияние върху цените на акциите. Зад фасадата на иновациите и промените се крият сложни стратегии, създадени с цел да влияят на пазарите и да увеличават печалбите.

25.02.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.