НАЧАЛО Други

Германски прокурори претърсват централата на Deutsche Bank

октомври 19, 2022 10:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Германски прокурори претърсват централата на Deutsche Bank

Германски прокурори претърсиха централата на Deutsche Bank този вторник във връзка с разследване за данъчни измами.

Най-големият германски кредитор е една от многото банки, в които прокурорите са извършили обиски във връзка с процъфтяващата преди повече от десетилетие данъчна схема.

Прокуратурата в Кьолн, без да назовава името на Deutsche Bank, потвърди, че е извършила обиск на банка и одиторска компания във Франкфурт, в който са участвали повече от 100 следователи и който е обхванал домовете на 10 заподозрени.

Банката, под ръководството на главния изпълнителен директор Кристиан Севинг, се опитва да изчисти репутацията си, откакто пое ръководството през 2018 г. 

По-рано тази година прокурори нахлуха в Deutsche Bank и нейното звено за управление на активи DWS заради твърдения за подвеждане на инвеститорите относно „зелените“ инвестиции.

В схемата за търговия, разследвана във вторник, известна като „cum-ex“ или „dividend stripping“, банките и инвеститорите бързо търгуваха с акции на компании около деня на изплащане на дивидентите им, размивайки собствеността върху акциите и позволявайки на множество страни фалшиво да спестяват данъци върху дивидентите.

Тази схема се превърна и в политически скандал, който принуди германския канцлер Олаф Шолц да даде показания по-рано тази година. Разследването отдавна е придобило огромни размери, като правителствени служители твърдят, че то включва около 100 банки на четири континента и поне 1,000 заподозрени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Япония одобри по-стриктни правила за крипто


В изявлението си банката заяви, че сътрудничи на разследващите по въпроса от 2017 г. насам и продължава да го прави.

„Мярката служи по-специално за намиране на съответната комуникация под формата на имейли и друга писмена кореспонденция“, се казва в изявление на прокуратурата.

Десетки някогашни банкери на Deutsche Bank са станали обект на данъчното разследване, заяви лице, запознато с въпроса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене