НАЧАЛО Други

Германски прокурори претърсват централата на Deutsche Bank

октомври 19, 2022 10:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Германски прокурори претърсват централата на Deutsche Bank

Германски прокурори претърсиха централата на Deutsche Bank този вторник във връзка с разследване за данъчни измами.

Най-големият германски кредитор е една от многото банки, в които прокурорите са извършили обиски във връзка с процъфтяващата преди повече от десетилетие данъчна схема.

Прокуратурата в Кьолн, без да назовава името на Deutsche Bank, потвърди, че е извършила обиск на банка и одиторска компания във Франкфурт, в който са участвали повече от 100 следователи и който е обхванал домовете на 10 заподозрени.

Банката, под ръководството на главния изпълнителен директор Кристиан Севинг, се опитва да изчисти репутацията си, откакто пое ръководството през 2018 г. 

По-рано тази година прокурори нахлуха в Deutsche Bank и нейното звено за управление на активи DWS заради твърдения за подвеждане на инвеститорите относно “зелените” инвестиции.

В схемата за търговия, разследвана във вторник, известна като “cum-ex” или “dividend stripping”, банките и инвеститорите бързо търгуваха с акции на компании около деня на изплащане на дивидентите им, размивайки собствеността върху акциите и позволявайки на множество страни фалшиво да спестяват данъци върху дивидентите.

Тази схема се превърна и в политически скандал, който принуди германския канцлер Олаф Шолц да даде показания по-рано тази година. Разследването отдавна е придобило огромни размери, като правителствени служители твърдят, че то включва около 100 банки на четири континента и поне 1,000 заподозрени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Япония одобри по-стриктни правила за крипто


В изявлението си банката заяви, че сътрудничи на разследващите по въпроса от 2017 г. насам и продължава да го прави.

“Мярката служи по-специално за намиране на съответната комуникация под формата на имейли и друга писмена кореспонденция”, се казва в изявление на прокуратурата.

Десетки някогашни банкери на Deutsche Bank са станали обект на данъчното разследване, заяви лице, запознато с въпроса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Изпадна ли Еврозоната в рецесия?

Според данни, публикувани от Евростат в четвъртък, икономиката на еврозоната е изпаднала в техническа рецесия през първото тримесечие на 2023 г.

юни 8, 2023 13:32 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.