НАЧАЛО Други

Genesis иска удължение на срока за реструктуриране – DCG не успява да изплати заем от $600 милиона

май 23, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis иска удължение на срока за реструктуриране – DCG не успява да изплати заем от $600 милиона

Genesis, банкрутирал крипто заемодател, подаде молба за удължаване на периода за плана си за реорганизация с още 100 дни.

Според подаденото в съда заявление на 19 май Genesis заяви, че се нуждае от удължаване на срока, за да осигури оптимален процес на преструктуриране без намесата на конкурентни планове.

Genesis твърди, че сложността и мащабът на нейния случай оправдават одобрението на съда за удължаване на срока. Финансовите отчети на кредитора разкриват значителни активи и пасиви, които трябва да бъдат преструктурирани.

Освен това Genesis подчерта, че развиващата се регулаторна рамка, свързана с дигиталните активи, изисква внимателно разглеждане в рамките на неговия случай.

Заемодателят освен това твърди, че искането му следва да бъде удовлетворено поради напредъка, който е постигнал добросъвестно по пътя към излизане от несъстоятелност, като удължаването на срока не е нито в ущърб, нито прилага натиск на кредиторите или други заинтересовани страни.

Ако искането бъде одобрено, Genesis ще трябва да представи план до 27 август, а периодът за изплащане на дълга ще бъде удължен до 26 октомври.

Gemini съобщи за пропуснато плащане от страна на DCG

Междувременно крипто борсата Gemini разкри, че Digital Currency Group (DCG), компанията майка на фалиралия кредитор, не е извършила плащане на стойност $630 милиона към своето дъщерно дружество миналата седмица.

DCG беше една от многото крипто компании, засегнати от спада на пазара през 2022 г., и понастоящем дължи приблизително $1.7 милиарда на Genesis, нейното дъщерно дружество за кредитиране.

В актуализация за програмата “Earn” на 19 май Gemini заяви, че обмисля да опрости средствата, за да предотврати неизпълнение на задълженията от страна на DCG.

Крипто борсата допълни, че решението ѝ ще зависи от това дали “страните вярват, че DCG ще започне добросъвестни преговори за консенсусна сделка”.

Ако не може да бъде постигнато споразумение, Gemini изрази готовност да си сътрудничи с Genesis при предлагането на условия за изменен план за реорганизация, който не изисква съгласието на DCG.

Тази ситуация накара Genesis да поиска удължаване на своя за изплащане на средствата на 19 май.

Gemini също така обяви намерението си да подаде главен иск на 22 май, с който да поиска връщането на криптоактиви на стойност $1.1 милиарда за своите 232,000 потребители на програмата “Earn“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.