Home

Genesis иска удължение на срока за реструктуриране – DCG не успява да изплати заем от $600 милиона

23.05.2023 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis иска удължение на срока за реструктуриране – DCG не успява да изплати заем от $600 милиона

Genesis, банкрутирал крипто заемодател, подаде молба за удължаване на периода за плана си за реорганизация с още 100 дни.

Според подаденото в съда заявление на 19 май Genesis заяви, че се нуждае от удължаване на срока, за да осигури оптимален процес на преструктуриране без намесата на конкурентни планове.

Genesis твърди, че сложността и мащабът на нейния случай оправдават одобрението на съда за удължаване на срока. Финансовите отчети на кредитора разкриват значителни активи и пасиви, които трябва да бъдат преструктурирани.

Освен това Genesis подчерта, че развиващата се регулаторна рамка, свързана с дигиталните активи, изисква внимателно разглеждане в рамките на неговия случай.

Заемодателят освен това твърди, че искането му следва да бъде удовлетворено поради напредъка, който е постигнал добросъвестно по пътя към излизане от несъстоятелност, като удължаването на срока не е нито в ущърб, нито прилага натиск на кредиторите или други заинтересовани страни.

Ако искането бъде одобрено, Genesis ще трябва да представи план до 27 август, а периодът за изплащане на дълга ще бъде удължен до 26 октомври.

Gemini съобщи за пропуснато плащане от страна на DCG

Междувременно крипто борсата Gemini разкри, че Digital Currency Group (DCG), компанията майка на фалиралия кредитор, не е извършила плащане на стойност $630 милиона към своето дъщерно дружество миналата седмица.

DCG беше една от многото крипто компании, засегнати от спада на пазара през 2022 г., и понастоящем дължи приблизително $1.7 милиарда на Genesis, нейното дъщерно дружество за кредитиране.

В актуализация за програмата “Earn” на 19 май Gemini заяви, че обмисля да опрости средствата, за да предотврати неизпълнение на задълженията от страна на DCG.

Крипто борсата допълни, че решението ѝ ще зависи от това дали “страните вярват, че DCG ще започне добросъвестни преговори за консенсусна сделка”.

Ако не може да бъде постигнато споразумение, Gemini изрази готовност да си сътрудничи с Genesis при предлагането на условия за изменен план за реорганизация, който не изисква съгласието на DCG.

Тази ситуация накара Genesis да поиска удължаване на своя за изплащане на средствата на 19 май.

Gemini също така обяви намерението си да подаде главен иск на 22 май, с който да поиска връщането на криптоактиви на стойност $1.1 милиарда за своите 232,000 потребители на програмата “Earn“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.