НАЧАЛО Други

Предстояща рецесия и волатилност при криптовалутите: Експертни прозрения

май 22, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстояща рецесия и волатилност при криптовалутите: Експертни прозрения

През последните месеци се увеличава вероятността от икономически спад в САЩ, който съвпада с усилията на Федералния резерв да контролира инфлацията.

На фона на нарастващите опасения Майк Макглоун, старши стоков стратег в Bloomberg заяви, че всички признаци сочат за предстояща рецесия.

Според МакГлоун икономиката се движи към рецесия поради фактори като политиката на Федералния резерв за затягане, включително повишаването на лихвените проценти. Той изрази тези възгледи по време на интервю за Blockworks Macro на 17 май.

В момента се движим към тежка рецесия, която тепърва започва, и всички индикации сочат в тази посока. […] Не виждам нищо на хоризонта, което може да спре тази низходяща траектория в момента“, отбеляза той.

Макглоун изтъкна различни показатели, като например потенциалното свиване на доходите, стагниращите пазарни резултати, понижаващите се цени на природния газ и медта и исторически ниските нива на безработица.

Освен това, въпреки очакванията за възстановяване, когато Федералният резерв приложи облекчаване на паричната политика, стратегът смята, че историческите модели показват, че такъв обрат е малко вероятен. Той прогнозира предизвикателно бъдеще за повечето инвестиционни продукти, включително криптовалутите и акциите.

Въздействие върху криптовалутите

Макглоун очаква труден етап и за алткойните, като предвижда значителна корекция, тъй като фондовият пазар преживява низходяща тенденция.

Що се отнася до Биткойн (BTC), той предполага, че е вероятно да достигне ново дъно на мечия пазар през този период на пазарна волатилност. Интересно е, че той прогнозира, че спадът на пазара вероятно ще заличи по-голямата част от криптовалутите.

Прогнозата на анализатора е, че индексът S&P 500 ще се понижи до $3,000, а Биткойн също ще претърпи спад, въпреки че не е сигурен колко точно.

Криптовалутите ще бъдат изправени пред сериозен спад. Трябва да елиминираме някои от тези 24,000 криптовалути. Те са просто ненужни. Въпреки това Биткойн и Етериум ще излязат напред“, добави той.

Макглоун твърди, че дори в случай на срив на фондовия пазар, представянето на Биткойн едва ли ще надмине това на други активи.

Ако фондовият пазар не се понижи, не очаквам Биткойн да надмине резултатите. Така че, това е ситуация, от която печелят всички“, заяви той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.