НАЧАЛО Други

Gemini ще върне над $1 милиард на клиентите на своята Earn програма

29.02.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Gemini ще върне над $1 милиард на клиентите на своята Earn програма

Gemini, борса за криптовалути, постигна споразумение с Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк (NYDFS) относно програмата Gemini Earn.

Съгласно споразумението Gemini ще върне минимум $1.1 милиарда на клиентите си чрез процеса на несъстоятелност Genesis.

Освен това Gemini ще плати санкция в размер на $37 милиона за различни нарушения на изискванията, както се посочва в изявлението, публикувано на 28 февруари от суперинтендант Адриен А. Харис от NYDFS. В очакване на одобрението на съда по несъстоятелността Gemini предвижда, че потребителите на Earn ще получат обратно 100% от активите си в криптовалута, заедно с всякаква надценка.

Gemini очаква да върне над $1.8 милиарда на потребителите, което е със $700 милиона повече от стойността по времето, когато Genesis спря тегленията през ноември 2022 г. Очаква се около 97% от тези активи да могат да бъдат възстановени в рамките на приблизително два месеца.

Като част от споразумението Gemini ще внесе $40 милиона в несъстоятелността на Genesis Global Capital (GGC) в полза на клиентите на Earn, според Харис.

Харис изтъкна, че неуспехът на Gemini да извърши надлежна проверка на GGC, нерегулирана трета страна, по-късно обвинена в измама, е навредил на клиентите на Earn, които не са могли да получат достъп до активите си след финансовия срив на GGC.

NYDFS си запазва правото да предприеме по-нататъшни действия срещу Gemini, ако тя не изпълни задълженията си.

Gemini стартира програмата Earn през февруари 2021 г., позволявайки на клиентите да заемат монетите си на GGC, която не беше лицензирана от NYDFS. След това GGC заемаше тези активи на други страни, а клиентите на Earn получаваха лихвени плащания. Фалитът на GGC през януари 2023 г. обаче доведе до неизпълнение на заеми на стойност приблизително $1 милиарда, предоставени от клиентите на Earn.

NYDFS обвини Gemini в неадекватна проверка и мониторинг на поведението на GGC по време на цялата програма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доларът достигна 5-месечен връх – как се отрази това на другите валути

Индексът на щатския долар (DXY) наскоро достигна петмесечен връх, подкрепен от неочаквано добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, докато ключови валути като японската йена и британския паунд бяха подложени на натиск за понижение.

17.04.2024 9:00 2 мин. четене

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

17.04.2024 8:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

17.04.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.