НАЧАЛО Финтех

Gemini се оценява на $7.1 милиарда

НОЕ. 19, 2021 11:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Gemini се оценява на $7.1 милиарда

Крипто борсата Gemini обяви, че е привлякла външен капитал за първи път, набирайки $400 милиона при оценка от $7.1 милиарда.

Morgan Creek Digital ръководи финансирането с дялов капитал за растеж с участието на 10T, ParaFi, Newflow Partners, Marcy Venture Partners, Commonwealth Bank of Australia и други.


Новината потвърждава по-ранните обявления, които съобщиха през септември, че Gemini проучва набиране на средства от пролетта и е в последния етап на затваряне на кръг. Съоснователите Камерън и Тайлър Уинкълвос са финансирали борсата сами до този момент.


Съобщава се, че средствата трябва да помогнат на Gemini да финансира изграждането на по-децентрализирана метавселена. Съобщението се фокусира върху начините, по които Gemini диверсифицира усилията си в крипто пространството и се стреми да се разшири отвъд традиционните услуги за обмен, като разрастването на своята платформа за незаменими токени (NFT), Nifty Gateway. От стартирането си платформата е генерирала повече от $420 милиона в продажби.


Не Пропускай: Algorand скочи с 50% до нов двугодишен връх

"Ние ръководим първата външна инвестиция в Gemini поради нашата споделена убеденост в крипто и вярата в компанията, която Камерън и Тайлър изграждат", каза Сачин Джейтли, генерален партньор на Morgan Creek Digital, в съобщението. 


"Тяхната визия за ролята на крипто в революционизирането на парите, финансовата система, изкуството и интернет, както и опитът им в инкубиране и мащабиране на иновативни технологии, ни дава увереност в способността на Gemini да продължи да бъде лидер в индустрията."


В интервю за Forbes Камерън Уинкълвос контрастира децентрализирания модел на метавселената с този на Meta. Facebook се ребрандира миналия месец, за да съсредоточи усилията си върху изграждането на метавселената.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Български финтех набира исторически $112 милиона в инвестиционен рунд от Серия B

Тогава изглеждаше възможно тази новина да се окаже най-забележителното постижение за местната технологична общност през 2021 г. Payhawk обявява рунд от серия B от $112 милиона, тъй като обемът на тран...
НОЕ. 25, 2021 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stripe отново обмисля да приема крипто плащания

Преди това компанията прекрати поддръжката за плащания с Биткойн, още през 2018 г., поради висока волатиност и липса на ефективност за ежедневни транзакции.Stripe обмисля крипто плащанияСпоред Колисън...
НОЕ. 25, 2021 08:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компанията Upgrade набира $280 милиона с оценка от $6 милиарда

На 16-ти ноември компанията обяви $280 милиона за ново финансиране при оценка от $6 милиарда предварително.През август компанията обяви своя кръг от серия E - $105 милиона при оценка от $3.325 милиард...
НОЕ. 20, 2021 17:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase Pro ще добави базирана на японската йена стабилна монета

GYEN (GYEN) се счита за "първата регулирана дигитална [японска йена]“. От проекта казват, че е подкрепен на 100% с фиат.Coinbase за първи път издаде прессъобщение по-рано тази седмица, в което обяви п...
НОЕ. 13, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света