НАЧАЛО Биткойн

Gemini отричат да са дали 100,000 Биткойн на Blackrock

май 12, 2022 12:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Gemini отричат да са дали 100,000 Биткойн на Blackrock

Крипто борсата, оглавявана от близнаците Уинкълвос, отрече слуховете за потенциалното си участие в ценовия срив на LUNA.

Базираната в Ню Йорк борса Gemini опроверга обвиненията за участието си в масовата разпродажба на родната криптовалута на Terra – LUNA.

Gemini, чрез официалния си профил в Twitter, отрече слуховете, че компанията е допринесла за спада на цената на LUNA, след като е дала на заем 100,000 биткойни (на стойност $2.8 милиарда към момента на писане) на гигантите на инвестиционните компании BlackRock и Citadel. 

В туитът на крипто борсата се казва:

“Наясно сме с една скорошна история, която предполага, че Gemini са дали заем от 100,000 BTC на големи институционални контрагенти, което според съобщенията е довело до разпродажба на LUNA. Gemini не са давали такъв заем.”

По-ранните слухове гласят, че BlackRock и Citadel са взели съвместно 100,000 BTC от Gemini. Твърди се, че и двете компании са разменили 25,000 BTC за UST, алгоритмична стабилна монета, която е загубила своята фикасция, само за да срине по-късно и двата актива, което уж предизвика масивната разпродажба на LUNA и допълнително дестабилизира фиксирането на UST от $1.

Прочети Още: CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

BlackRock и Citadel също разсеяха слуховете, според доклад на Forbes. Източник на Citadel каза, че компанията не участва в търговия със стабилни монети, включително UST. BlackRock, подобно на Citadel, също отбеляза, че фирмата не търгува с UST.

В момента LUNA е надолу с над 99%, като цената се движи около $0.12, според данни от CoinMarketCap. UST, който тепърва ще си възвърне паритета на долара, е на ниво от $0.63.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Твърде късно ли е да си купите Shiba Inu?

Твърде късно ли е да купите Shiba Inu? Тази статия ще се опита да даде отговор на този въпрос.

декември 1, 2022 16:19 1 мин. четене

Цена на Solana: Панически разпродажби или краят на криптовалутата?

Цената на Solana беше една от най-засегнатите от срива на крипто борсата FTX. Пазарната стойност на токена изпита внезапен спад от $37.2 до $13 в началото на ноември. След този спад актива се търгуваше в диапазон, разкривайки бичи модел.

декември 1, 2022 13:24 1 мин. четене