НАЧАЛО Биткойн

Gemini отричат да са дали 100,000 Биткойн на Blackrock

май 12, 2022 12:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Gemini отричат да са дали 100,000 Биткойн на Blackrock

Крипто борсата, оглавявана от близнаците Уинкълвос, отрече слуховете за потенциалното си участие в ценовия срив на LUNA.

Базираната в Ню Йорк борса Gemini опроверга обвиненията за участието си в масовата разпродажба на родната криптовалута на Terra – LUNA.

Gemini, чрез официалния си профил в Twitter, отрече слуховете, че компанията е допринесла за спада на цената на LUNA, след като е дала на заем 100,000 биткойни (на стойност $2.8 милиарда към момента на писане) на гигантите на инвестиционните компании BlackRock и Citadel. 

В туитът на крипто борсата се казва:

“Наясно сме с една скорошна история, която предполага, че Gemini са дали заем от 100,000 BTC на големи институционални контрагенти, което според съобщенията е довело до разпродажба на LUNA. Gemini не са давали такъв заем.”

По-ранните слухове гласят, че BlackRock и Citadel са взели съвместно 100,000 BTC от Gemini. Твърди се, че и двете компании са разменили 25,000 BTC за UST, алгоритмична стабилна монета, която е загубила своята фикасция, само за да срине по-късно и двата актива, което уж предизвика масивната разпродажба на LUNA и допълнително дестабилизира фиксирането на UST от $1.

Прочети Още: CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

BlackRock и Citadel също разсеяха слуховете, според доклад на Forbes. Източник на Citadel каза, че компанията не участва в търговия със стабилни монети, включително UST. BlackRock, подобно на Citadel, също отбеляза, че фирмата не търгува с UST.

В момента LUNA е надолу с над 99%, като цената се движи около $0.12, според данни от CoinMarketCap. UST, който тепърва ще си възвърне паритета на долара, е на ниво от $0.63.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, предупреди, че предстоят тежки икономически обстоятелства.

януари 30, 2023 7:06 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Най-бързо растящите криптовалути за 2023 година

Най-бързо поскъпващи криптовалути през 2023 година. Всяка една от тях разполага с голям потенциал да расте по време на бичи пазар.

януари 29, 2023 14:18 7 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене