НАЧАЛО Алткойни

Гейминг алткойн скочи с над 150% на фона на пазарния подем

януари 24, 2023 12:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Гейминг алткойн скочи с над 150% на фона на пазарния подем

Гейминг алткойн, базиран на Етериум (ETH), регистрира големи печалби, изпреварвайки повечето криптовалути през последния месец.

MAGIC е родният токен на Treasure – проект, който има за цел да бъде децентрализирана екосистема за видеоигри.

Първоначално изграден върху мрежата на Етериум, Treasure в крайна сметка мигрира към Arbitrum – решение за мащабиране, което урежда транзакции извън блокчейна с по-ниски такси. Arbitrum все още не разполага с токен.

Treasure току-що стартира нова програма за създатели на игри (GBP), за да стимулира изграждането на игри с висок потенциал в екосистемата на проекта. Програмата се поддържа от Arbitrum, според публикация на Treasure.

В нея се казва следното:

Защо да изграждате с Treasure?

Изграждането с Treasure изстрелва игрите в дълбоко свързани общности и строители, подсилени чрез оперативна съвместимост.

В съобщението се посочва, че присъединяването към екосистемата е свързано с практическа подкрепа от страна на „строителите“.

В началото на новата година MAGIC се покачи със 185% – от $0.48 долара на 1-ви януари до $1.40 на 22-ри. Оттогава алткойнът се отдръпна леко и в момента се движи около $1.27 с пазарна капитализация от $261 милиона.

Други протоколи също се радват на значителни печалби. Optimism (OP), друго водещо решение за мащабиране на Етериум, достигна исторически връх от $2.50 USD в събота, което е ръст от около 175% от старта на 2023 г.

Polygon (MATIC), най-голямото по пазарна капитализация решение за мащабиране на Етериум, в момента се търгува на цена от $0.99, което представлява ръст от около 31% от началото на годината.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Истинското движение тепърва предстои“, твърди анализатор


Какво е решение за мащабиране на Етериум?

Това е начин за увеличаване на капацитета на мрежата, за да се обработват повече транзакции в секунда. Това е необходимо, тъй като настоящата мрежа на Етериум може да обработва само ограничен брой транзакции в секунда, което може да доведе до забавяния и по-високи такси. 

Има няколко решения за мащабиране, които се предлагат или разработват за ETH, включително шардинг, транзакции извън веригата и решения от втори слой – като Plasma и state канали. 

Всяко от тези решения има за цел да увеличи капацитета на мрежата по различни начини, като някои дори са внедрени в основната мрежа на Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-бързо растящите криптовалути за 2023 година

Най-бързо поскъпващи криптовалути през 2023 година. Всяка една от тях разполага с голям потенциал да расте по време на бичи пазар.

януари 29, 2023 14:18 7 мин. четене

Cardano: $4.5 милиарда навлизат в пазара – наплив на нови потребители

Блокчейн екосистемата на Cardano (ADA) пренесе огромния си растеж от 2022 г. в 2023 г., като още през първия месец на годината в мрежата продължиха да се наблюдават редица развития.

януари 28, 2023 17:00 2 мин. четене

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене