НАЧАЛО Други

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

В дискусията взе участие и американската армия, а Генслeр заяви, че крипто е силно спекулативен и волатилен инвестиционен инструмент. Той добави, че няколко криптопроекта са нерегистрирани ценни книжа, тъй като не отговарят на изискванията на закона за ценните книжа.

Председателят на SEC неведнъж е заявявал, че Комисията трябва да регистрира много криптопроекти, тъй като те се квалифицират като ценни книжа. Крипто общността обаче обвини регулатора, че прилага тактиката на “регулиране чрез правоприлагане”.

Освен това Гари Генслер даде насоки как инвеститорите могат да разпознават измамни проекти в индустрията. Според него даден проект може да е измамен ако не успее да докаже, че е в съответствие с нормативните изисквания или не е в състояние да предостави адекватна информация за това как работи или какво прави.

Други признаци, изтъкнати от ръководителя на регулаторния орган, включват проекти, предлагащи много висока и неустойчива възвръщаемост. Генслер посъветва крипто инвеститорите да мислят, преди да правят инвестиции, добавяйки, че не бива да попадат в капана на страха от пропуснати възможности (FOMO).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс


Комисар Креншоу добави:

Същественото е, че има повишен риск, когато инвестирате в тези нови, спекулативни, нестабилни инвестиции, при които наистина липсват основни защити и регулации. Така че, ако обмисляте да инвестирате в криптовалути, преценете каква част от портфолиото си отделяте за тях и със сигурност не [трябва да бъде по-голяма] отколкото можете да си позволите да загубите.

След срива на FTX през ноември 2022 г. SEC увеличи усилията си за привеждане на криптоиндустрията в съответствие с изискванията, а освен това Комисията е увеличи контрола върху крипто компаниите, които планират да станат публични.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене