НАЧАЛО Регулации

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

Тази среща следва създаването от същата група на междуправителствен форум, известен като “Хирошимски AI процес”. Целта на този форум е да се включи в дискусиите, свързани с все по-широкото използване на AI инструменти.

В съвместното си изявление, последвало срещата, Г-7 призна необходимостта от бърза оценка на възможностите и предизвикателствата, свързани с генеративния изкуствен интелект, който постепенно набира популярност в различни държави и сектори.

Такеаки Мацумото, министърът на комуникациите на Япония заяви, че по време на срещата следващата седмица служителите на Г-7 ще проведат първата сесия на работно равнище за AI, на която ще бъдат разгледани проблеми като защитата на интелектуалната собственост, разпространението на дезинформация и подходящото управление на тази технология.

Инициативите на Г-7 са част от по-широките усилия за регулиране на изкуствения интелект, включително значителните действия, предприети от Парламента на ЕС чрез “Акта за AI“.

На последния етап от европейския акт, депутатите гласуваха в подкрепа на повишената прозрачност на AI моделите, подобни на ChatGPT.

Мацумото подчерта, че като настоящ председател на Г-7, Япония ще води дискусии за отговорното използване на технологиите за генеративен AI.

Работната група по изкуствения интелект на Г-7 си сътрудничи тясно с ОИСР и Глобалното партньорство по AI (GPAI), за да предостави препоръки на държавните глави до края на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.