НАЧАЛО Други

FTX завежда дело срещу популярна платформа за търговия с криптовалути

ноември 13, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX завежда дело срещу популярна платформа за търговия с криптовалути

След бурния срив на борсата за криптовалути FTX и последвалото нарастване на броя на съдебните спорове вниманието е насочено към Bybit Fintech Ltd.

Платформата за търговия с криптовалути се оказва заплетена в значителен съдебен процес на стойност $953 милиона иницииран от съветниците по несъстоятелността на FTX.

Основната цел на иска е възстановяването на активи за милиони, за които се твърди, че са изтеглени от Bybit преди подаването на молбата на FTX по глава 11. Това правно развитие подчертава сложния и често спорен характер на производствата по несъстоятелност в областта на криптовалутите.

Bybit се сблъска с твърдения за използване на “специални привилегии” за ускоряване на тегленията, което опетнява репутацията на компанията и предизвиква опасения относно потенциално преференциално третиране на конкретни клиенти. Последиците от тези обвинения, ако се окажат основателни, се простират отвъд Bybit, като представляват сериозен пробив в доверието с дълбоки последици за по-широката крипто екосистема.

Правните действия на FTX се простират отвъд Bybit, насочвайки се към Time Research, структура за търговия с криптовалути, изпълнителен директор на Mirana и лица, свързани със спорните тегления. FTX е решителна в стремежа си да възстанови загубените средства и да привлече към отговорност лицата, които потенциално са допринесли за падането на борсата.

Едновременно с това производството по несъстоятелност привлече интереса на известни инвеститори като бившия президент на NYSE Том Фарли, Figure Technologies и инвестиционната структура за криптовалути Proof Group. Тези инвеститори проучват възможностите за подмладяване на вече нефункциониращата борса FTX, което показва трайна вяра в технологията и потенциала на платформата.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.