НАЧАЛО Алткойни

FTX: Резервите на стабилната монета FTT рязко намаляват

ноември 8, 2022 13:41 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Резервите на стабилната монета FTT рязко намаляват

Крипто общността се опасява, че FTX може да предизвика нов срив, подобен на този на Terra, след като резервите на стабилната монета на борсата спаднаха значително през последните 24 часа.

Крипто борсите се отърват от стабилната монета на FTX

Както бе съобщено от The Data Nerd, данните на Nansen показват, че отливът на стабилната монета от FTX е бил най-голям сред борсите през последните седем дни. Резервът на FTX е намалял с $300 милиона като към момента на публикуване е $261 милиона.

Друга фирма за блокчейн анализи потвърди горните числа. Данните на CryptoQuant показват, че резервът на FTX за стабилни монети в момента е $107 милиона, което е подобрение, като се има предвид, че през последните две седмици той се беше сринал с 93% до $51 милиона.

Увеличеният резерв се дължи на това, че Alameda Research изпрати стейбълкойни от Circle и други борси към FTX. Alameda е компания за крипто търговия, собственост на основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Според Lookonchain от 3 ноември насам Alameda е изтеглила $487 милиона в USDC от Circle и ги е прехвърлила на FTX. Тя също така е изтеглила над $197 милиона в USDC от Circle след като главният изпълнителен директор Каролин Елисън заяви, че компанията за търговия е готова да купи FTT на Binance за $22 на токен.

Междувременно данните на CryptoQuant показват също, че тегленията на Етериум от FTX са достигнали рекорден брой. Текущият резерв на FTX е 108,246.43 ETH, което е най-ниската стойност от ноември 2020 г. насам.

Nexo теглят парите си от платформата

Китайският крипто репортер Колин Ву съобщи, че фирми като Jump Crypto и Nexo са извършили значителни тегления от FTX през последните 24 часа.

Според Ву Jump е изтеглила $40.4 милиона в USDC от ръководената от Банкман-Фрийд борса. През същия период Peckshield отбеляза, че фирмата за крипто кредитиране Nexo също е изтеглила над $90 милиона.

Тази вълна от тегления накара стойността на горещия портфейл на FTX да спадне до $1.8 милиарда от $2.4 милиарда през последните 24 часа, съобщи Lookonchain.

Влиятелни личности призовават хората да се отдръпнат от FTX

Крипто инфлуенсърът Ран Нойнер каза на последователите си да изтеглят средствата си от FTX.

Нойнер твърди, че няма нищо против борсата; въпреки това „няма никаква полза да се държат средства на която и да е борса. Още повече на борса, около която има FUD.“


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: САЩ конфискуваха Биткойн (BTC) за няколко милиарда


Няколко търговци, които са се опитали да изтеглят средства от борсата, подчертаха, че са се сблъскали със забавяния като някои разкриха, че са им били начислени прекомерни такси за обработка на тегленията им.

Междувременно Бен Армстронг (BitBoy Crypto) заяви, че „със сигурност призовава хората да затворят сметките си в FTX, но не защото са в несъстоятелност“. Той добави, че не вярва, че борсата ще навреди на клиентите, тъй като ще се стабилизира, когато завърши сделката си с Voyager през декември.

FTX настоява, че всичко е наред

Междувременно Банкман-Фрид настоява, че всичко с борсата е наред.

Според нишката в Twitter от крипто милиардера, борсата „вече е обработила милиарди долари депозити/тегления днес и ще продължи“. Той добави, че борсата ще приветства потребителите, които са изтеглили средствата си, когато всички тези проблеми приключат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене