НАЧАЛО Други

FTX: Какво следва за Сам Банкман-Фрийд?

ноември 9, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Какво следва за Сам Банкман-Фрийд?

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд наскоро получи седем единодушни присъди в Манхатън, с което постави началото на съдебните си предизвикателства.

Понастоящем той се намира в бруклински затвор и е изправен пред важни решения, които ще определят бъдещето му.

Банкман-Фрийд трябва да реши дали да обжалва присъдите си – ход, който е широко очакван. Уведомлението му за обжалване трябва да бъде подадено в срок от две седмици след произнасянето на присъдата на 2 ноември. Основанията за обжалване могат да включват процедурни грешки, неправилно поведение на съдебните заседатели или неефективен адвокат. Решението на апелативния съд ще се основава на съдебния протокол.

Що се отнася до присъдата, Банкман-Фрийд трябва да бъде осъден на 28 март. Съдия Люис Каплан, който председателства делото му, може да вземе предвид фактори като възпиращия ефект на по-дългата присъда и размера на измамата (между $10 и $14 милиарда). Федералните насоки за присъди предлагат увеличаване на присъдата въз основа на загубите на жертвите.

Срещу Банкман-Фрийд има и шест висящи наказателни обвинения, включително за банкови измами и престъпления, свързани с изборни измами. Тези обвинения са отделени от първоначалното дело и съдебният процес е насрочен за 28 март. Все още не е сигурно дали правителството ще промени или ще се откаже от тези обвинения.

В допълнение към наказателното производство Банкман-Фрийд е изправен пред граждански санкции. През декември SEC и CFTC му предявиха граждански искове, свързани с измами. Тези обвинения могат да доведат до съдебни забрани, глоби и забрани за извършване на определени дейности по търговия с ценни книжа.

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) иска съдебна забрана на Банкман-Фрийд да извършва в бъдеще дейности, свързани с ценни книжа, да се откаже от предполагаемите печалби и да ограничи корпоративните му функции. CFTC иска възстановяване на средства, опрощаване на суми, глоби и постоянни забрани за търговия и регистрация. Делата бяха временно спрени в очакване на приключването на паралелното наказателно дело. Все още не е ясно дали те ще продължат да бъдат спрени по време на евентуално второ наказателно дело.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.