НАЧАЛО Други

FTX е новия Lehman Brothers, твърди Джанет Йелън

02.12.2022 9:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX е новия Lehman Brothers, твърди Джанет Йелън

Министърът на финансите Джанет Йелън сравни срива на FTX с този на Lehman Brothers.

Това е ‘Lehman момент’ в рамките на крипто пространството, а криптовалутите са достатъчно големи, за да има значителни вреди за инвеститорите и особено за хората, които не са много добре информирани за рисковете, които поемат, а това е много лошо“, каза Йелън на срещата Dealbook на New York Times, визирайки колапса на банката Lehman Brothers, който ускори световната финансова криза през 2008 г.

Има нужда от регулации

Това е отрасъл, който наистина трябва да има адекватно регулиране, но това не е така [в момента]“, каза Йелън. “Постоянно сме призовавали да се запълнят пропуските в регулирането и мисля, че този опит с неговата фирма или набор от фирми просто не би могъл по-добре да илюстрира нещата“, добави тя, визирайки Сам Банкман-Фрийд и FTX, Alameda Research и безбройните им свързани компании.

По-рано тази есен Министерството на финансите и Съветът за надзор на финансовата стабилност – суперкомитет от регулатори, който Йелън оглавява – препоръчаха да продължи прилагането на действащите финансови закони, регулиращи дигиталните активи преди срива на FTX. Този провал само засили правния и регулаторен контрол върху сектора. FSOC също така препоръча на Конгреса да приеме множество нови закони, за да се справи с потенциалните пропуски в регулирането на криптокомпаниите, включително “регулаторния арбитраж”, при който фирми като FTX се позиционират извън традиционните регулаторни коридори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво ще се случи с криптоборсите след срива на FTX?


Йелън повтори предишни изявления на банковите регулатори като подчерта липсата на експозиция на дигитални активи към банковата индустрия. Тя видя в това положителен момент.

Добрата страна на експлозия, каквато видяхме, е, че тя не се разпространи в банковия сектор – банковите регулатори бяха много внимателни“, каза тя.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.