НАЧАЛО Други

FTX е новия Lehman Brothers, твърди Джанет Йелън

декември 2, 2022 9:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX е новия Lehman Brothers, твърди Джанет Йелън

Министърът на финансите Джанет Йелън сравни срива на FTX с този на Lehman Brothers.

Това е ‘Lehman момент’ в рамките на крипто пространството, а криптовалутите са достатъчно големи, за да има значителни вреди за инвеститорите и особено за хората, които не са много добре информирани за рисковете, които поемат, а това е много лошо„, каза Йелън на срещата Dealbook на New York Times, визирайки колапса на банката Lehman Brothers, който ускори световната финансова криза през 2008 г.

Има нужда от регулации

Това е отрасъл, който наистина трябва да има адекватно регулиране, но това не е така [в момента]„, каза Йелън. „Постоянно сме призовавали да се запълнят пропуските в регулирането и мисля, че този опит с неговата фирма или набор от фирми просто не би могъл по-добре да илюстрира нещата„, добави тя, визирайки Сам Банкман-Фрийд и FTX, Alameda Research и безбройните им свързани компании.

По-рано тази есен Министерството на финансите и Съветът за надзор на финансовата стабилност – суперкомитет от регулатори, който Йелън оглавява – препоръчаха да продължи прилагането на действащите финансови закони, регулиращи дигиталните активи преди срива на FTX. Този провал само засили правния и регулаторен контрол върху сектора. FSOC също така препоръча на Конгреса да приеме множество нови закони, за да се справи с потенциалните пропуски в регулирането на криптокомпаниите, включително „регулаторния арбитраж“, при който фирми като FTX се позиционират извън традиционните регулаторни коридори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво ще се случи с криптоборсите след срива на FTX?


Йелън повтори предишни изявления на банковите регулатори като подчерта липсата на експозиция на дигитални активи към банковата индустрия. Тя видя в това положителен момент.

Добрата страна на експлозия, каквато видяхме, е, че тя не се разпространи в банковия сектор – банковите регулатори бяха много внимателни„, каза тя.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене