НАЧАЛО Регулации

Френски регулатор предупреждава за нерегистрирани крипто фирми

юни 19, 2018 14:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Френски регулатор предупреждава за нерегистрирани крипто фирми

The Autorité des Marchés Financiers (AMF), френският регулатор на финансовите пазари, предупреди френската общественост за инвестиционни сайтове за криптовалути, които нямат разрешение да оперират в страната.

Като част от мисията си за надзор на пазарите и информиране на инвеститорите, AMF поддържа актуализиран списък (френски) на неоторизирани компании, които предлагат нетипични инвестиции като „крипто активи“ на своя уебсайт. Пълният списък е достъпен само на френски език.

На 18-ти юни AMF добави към списъка четири нови идентифицирани и неразрешени уебсайта, свързани с криптовалута.

През декември 2016 г. AMF промени съществуващите си разпоредби, които се прилагат към дружества, които предоставят активи и инвестиционни продукти. Предприятията, които предлагат инвестиции с „финансова доходност или подобен икономически ефект“, сега трябва да бъдат упълномощени от AMF и да имат валидна регистрация.

Черният списък на AMF е създаден през юли 2017 г. и първоначално обхваща неоторизирани платформи за диамантени инвестиции. През декември 2017 г. AMF решава да добави други неразрешени инвестиционни платформи „различни активи“, които включват „крипто активи, някои от които са представени като криптовалути“.


На 22-ри февруари 2018 г., след дефинираните от AMF криптовалутни деривати, се стигна до заключението, че платформите, предлагащи тези продукти, „трябва да спазват правилата за разрешаване и бизнес поведение, и че тези продукти не трябва да се рекламират по електронен път“.

През март AMF добави 15 дружества към списъка, за който се установи, че предлага крипто инвестиции или активи, които са продължили рекламата и маркетинга на френската общественост, въпреки предупрежденията на AMF и новите правила.

Франция по никакъв начин не е против криптовалутите, но европейската държава предприема чести стъпки, за да осигури рамки за ефективно регулиране на сектора.

На 19-ти март 2018 г. френският финансов министър Бруно Ле Майър заяви:

Въпреки че сме благосклонни към потенциала и възможностите на блокчейн, ние също сме предпазливи.

Le Maire продължиха като казаха, че AMF ще създаде „бял списък“ проекти, които отговарят на необходимите стандарти, и също така ще представи законодателна рамка, която ще позволи на компаниите, които инициират ICO, да „демонстрират сериозността си на инвеститорите“.

В друг ход за популяризиране на индустрията през април френските съдилища решиха да променят данъчната класификация на крипто във Франция на „движимо имущество“, намаляването на данъчните ставки за търговците и собствениците на криптовалути с повече от половината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

декември 3, 2022 12:25 1 мин. четене

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене