НАЧАЛО Регулации

Френски регулатор предупреждава за нерегистрирани крипто фирми

юни 19, 2018 14:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Френски регулатор предупреждава за нерегистрирани крипто фирми

The Autorité des Marchés Financiers (AMF), френският регулатор на финансовите пазари, предупреди френската общественост за инвестиционни сайтове за криптовалути, които нямат разрешение да оперират в страната.

Като част от мисията си за надзор на пазарите и информиране на инвеститорите, AMF поддържа актуализиран списък (френски) на неоторизирани компании, които предлагат нетипични инвестиции като „крипто активи“ на своя уебсайт. Пълният списък е достъпен само на френски език.

На 18-ти юни AMF добави към списъка четири нови идентифицирани и неразрешени уебсайта, свързани с криптовалута.

През декември 2016 г. AMF промени съществуващите си разпоредби, които се прилагат към дружества, които предоставят активи и инвестиционни продукти. Предприятията, които предлагат инвестиции с „финансова доходност или подобен икономически ефект“, сега трябва да бъдат упълномощени от AMF и да имат валидна регистрация.

Черният списък на AMF е създаден през юли 2017 г. и първоначално обхваща неоторизирани платформи за диамантени инвестиции. През декември 2017 г. AMF решава да добави други неразрешени инвестиционни платформи „различни активи“, които включват „крипто активи, някои от които са представени като криптовалути“.


На 22-ри февруари 2018 г., след дефинираните от AMF криптовалутни деривати, се стигна до заключението, че платформите, предлагащи тези продукти, „трябва да спазват правилата за разрешаване и бизнес поведение, и че тези продукти не трябва да се рекламират по електронен път“.

През март AMF добави 15 дружества към списъка, за който се установи, че предлага крипто инвестиции или активи, които са продължили рекламата и маркетинга на френската общественост, въпреки предупрежденията на AMF и новите правила.

Франция по никакъв начин не е против криптовалутите, но европейската държава предприема чести стъпки, за да осигури рамки за ефективно регулиране на сектора.

На 19-ти март 2018 г. френският финансов министър Бруно Ле Майър заяви:

Въпреки че сме благосклонни към потенциала и възможностите на блокчейн, ние също сме предпазливи.

Le Maire продължиха като казаха, че AMF ще създаде „бял списък“ проекти, които отговарят на необходимите стандарти, и също така ще представи законодателна рамка, която ще позволи на компаниите, които инициират ICO, да „демонстрират сериозността си на инвеститорите“.

В друг ход за популяризиране на индустрията през април френските съдилища решиха да променят данъчната класификация на крипто във Франция на „движимо имущество“, намаляването на данъчните ставки за търговците и собствениците на криптовалути с повече от половината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене