НАЧАЛО Финтех

ФК Барселона обяви партньорство с блокчейн компания

февруари 13, 2020 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ФК Барселона обяви партньорство с блокчейн компания

Испанският футболен гигант ФК Барселона, или Барсa, се обедини с финтех платформа Chiliz, за да създаде блокчейн базирана монета за спортния франчайз.

Като част от партньорството с ФК Барселона, Chiliz създаде Barca Fan Tokens (BAR) за използване в мобилно приложение Socios, според съобщение за пресата.

„Наистина сме горди, че пускаме Барса токенът на блокчейн платформата Chiliz“, заяви изпълнителният директор и основател на Chiliz и Socios, Александър Дрейфус, като се позовава на собствения им блочейн, който е базиран на Етериум. „Това е крайната цел и най-доброто потвърждение на дългосрочната ни визия за ангажираността на феновете и монетизацията.“

Преди няколко месеца, когато Chiliz започна да работи над Socios, като 100 000 потребители бяха на платформата по време на бета тестване.

В крак с времето

С технологичния напредък идва необходимостта от нови методи за ангажиране на клиентите, особено по отношение на ФК Барселона, който е четвъртият най-ценен спортен отбор в света, както бе оценен от Forbes.

След като получат монета като награда за участие в Socios, феновете и заинтересованите страни могат да изразходват актива за продукти и събития, според прессъобщението.

Професионалният италиански футболен клуб Ювентус и френската футболна организация Париж Сен Жермен (ПСЖ) също имат свои токени.

Тези активи ще бъдат оценени срещу собствения токен на Chiliz, CHZ. „Нашият модел е да издаваме BAR / CHZ, PSG / CHZ, JUV / CHZ и т.н. на нашите платформи“, каза Дрейфус и добави:

„Всеки екип издава свой собствен фен токен, с ограничено количествено предлагане въз основа на потенциала за пет години. Барса има 40 милиона токена например.“

Използване на родните BAR токени на Socios

Подобно на PSG и JUV, BAR токените на Барсa са изградени на базата на алгоритъма PoA (Доказателство за Авторитет), като организациите действат като верификатори на блокчейна, обясни Дрейфус.

Потребителите обаче не могат да прехвърлят тези активи в собствените си портфейли и борси, както е в случая с други дигитални активи.

„На този етап токените на Барса ще бъдат достъпни само на Socios.com и Chiliz.net, нашата ексклузивна крипто борса за спортни и развлекателни токени, която ще стартира през Q1“, заяви Драйфус. „С течение на времето ще се отворим малко повече за стратегическите партньори, които искат да развиват екосистемата“, добави той. „Нашият приоритет е да утвърдим модела спрямо феновете и потребителите.“

Socios планира да даде възможност за „случайна търговия“ някъде към края на Q1 или началото на Q2 тази година, поясни Дрейфус и добави, че Chiliz.net – борса за криптовалути, ексклузивно за спортни и развлекателни токени, обявени по-рано тази година, предлага по-ориентиранa към търговеца атмосфера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене