НАЧАЛО Финтех

ФК Барселона обяви партньорство с блокчейн компания

февруари 13, 2020 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ФК Барселона обяви партньорство с блокчейн компания

Испанският футболен гигант ФК Барселона, или Барсa, се обедини с финтех платформа Chiliz, за да създаде блокчейн базирана монета за спортния франчайз.

Като част от партньорството с ФК Барселона, Chiliz създаде Barca Fan Tokens (BAR) за използване в мобилно приложение Socios, според съобщение за пресата.

„Наистина сме горди, че пускаме Барса токенът на блокчейн платформата Chiliz“, заяви изпълнителният директор и основател на Chiliz и Socios, Александър Дрейфус, като се позовава на собствения им блочейн, който е базиран на Етериум. „Това е крайната цел и най-доброто потвърждение на дългосрочната ни визия за ангажираността на феновете и монетизацията.“

Преди няколко месеца, когато Chiliz започна да работи над Socios, като 100 000 потребители бяха на платформата по време на бета тестване.

В крак с времето

С технологичния напредък идва необходимостта от нови методи за ангажиране на клиентите, особено по отношение на ФК Барселона, който е четвъртият най-ценен спортен отбор в света, както бе оценен от Forbes.

След като получат монета като награда за участие в Socios, феновете и заинтересованите страни могат да изразходват актива за продукти и събития, според прессъобщението.

Професионалният италиански футболен клуб Ювентус и френската футболна организация Париж Сен Жермен (ПСЖ) също имат свои токени.

Тези активи ще бъдат оценени срещу собствения токен на Chiliz, CHZ. „Нашият модел е да издаваме BAR / CHZ, PSG / CHZ, JUV / CHZ и т.н. на нашите платформи“, каза Дрейфус и добави:

„Всеки екип издава свой собствен фен токен, с ограничено количествено предлагане въз основа на потенциала за пет години. Барса има 40 милиона токена например.“

Използване на родните BAR токени на Socios

Подобно на PSG и JUV, BAR токените на Барсa са изградени на базата на алгоритъма PoA (Доказателство за Авторитет), като организациите действат като верификатори на блокчейна, обясни Дрейфус.

Потребителите обаче не могат да прехвърлят тези активи в собствените си портфейли и борси, както е в случая с други дигитални активи.

„На този етап токените на Барса ще бъдат достъпни само на Socios.com и Chiliz.net, нашата ексклузивна крипто борса за спортни и развлекателни токени, която ще стартира през Q1“, заяви Драйфус. „С течение на времето ще се отворим малко повече за стратегическите партньори, които искат да развиват екосистемата“, добави той. „Нашият приоритет е да утвърдим модела спрямо феновете и потребителите.“

Socios планира да даде възможност за „случайна търговия“ някъде към края на Q1 или началото на Q2 тази година, поясни Дрейфус и добави, че Chiliz.net – борса за криптовалути, ексклузивно за спортни и развлекателни токени, обявени по-рано тази година, предлага по-ориентиранa към търговеца атмосфера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене