Home

Фирма за рисков капитал ще инвестира $3.4 милиарда в нови фондове

01.11.2023 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фирма за рисков капитал ще инвестира $3.4 милиарда в нови фондове

Според съобщенията Andreessen Horowitz, често наричана a16z, планира да набере около $3.4 милиарда за предстоящите си фондове за рискови инвестиции в ранен и начален етап на развитие.

Този ход, който е планиран да започне до края на настоящата година, има за цел да приключи през първата половина на 2024 г., както се посочва в доклад на Axios. a16z се отличава като водещата компания за рисков капитал по отношение на управляваните активи.

Макар a16z да е призната предимно с фокуса си върху технологиите, процъфтяващата област на изкуствения интелект и инвестициите в платформи за социални медии, разнообразното портфолио на дружеството включва и начинания в сферата на проектите и предприятията за криптовалути.

Някои от забележителните навлизания на a16z в сферата на криптовалутите включват стратегически инвестиции в Coinbase, Aptos, Avalanche, Dapper Labs, Layer Zero, OpenSea и Worldcoin, наред с други. Според Axios компанията ще продължи да набляга на крипто инвестициите, като се очаква през 2025 г. да се появят нови инвестиционни пътища.

Един от неотдавнашните акценти в крипто портфолиото на a16z беше smlXL, която успешно си осигури финансиране в размер на $13.4 милиона в края на октомври.

През септември 2022 г. a16z Crypto ръководеше кръг на начално финансиране в размер на $16.8 милиона за фокусирания върху NFT стартъп IYK, в сътрудничество с Collab Currency, Lattice Capital, 1kx, Synergis Capital и други инвеститори.

Освен това a16z проявява все по-голям интерес към пазара на Обединеното кралство. През май рисковата компания кореспондира с правителството на Обединеното кралство в отговор на покана за консултация относно крипторегулирането, публикувана през февруари.

В тази комуникация a16z призова страната да се въздържа от регулаторен подход “един размер за всички” и изрази критика към регулаторните органи на САЩ за това, че разчитат на “трудния за прилагане” тест на Хауи като крайъгълен камък на своята рамка за регулиране на ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.