НАЧАЛО Други

Фирма за рисков капитал ще инвестира $3.4 милиарда в нови фондове

ноември 1, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фирма за рисков капитал ще инвестира $3.4 милиарда в нови фондове

Според съобщенията Andreessen Horowitz, често наричана a16z, планира да набере около $3.4 милиарда за предстоящите си фондове за рискови инвестиции в ранен и начален етап на развитие.

Този ход, който е планиран да започне до края на настоящата година, има за цел да приключи през първата половина на 2024 г., както се посочва в доклад на Axios. a16z се отличава като водещата компания за рисков капитал по отношение на управляваните активи.

Макар a16z да е призната предимно с фокуса си върху технологиите, процъфтяващата област на изкуствения интелект и инвестициите в платформи за социални медии, разнообразното портфолио на дружеството включва и начинания в сферата на проектите и предприятията за криптовалути.

Някои от забележителните навлизания на a16z в сферата на криптовалутите включват стратегически инвестиции в Coinbase, Aptos, Avalanche, Dapper Labs, Layer Zero, OpenSea и Worldcoin, наред с други. Според Axios компанията ще продължи да набляга на крипто инвестициите, като се очаква през 2025 г. да се появят нови инвестиционни пътища.

Един от неотдавнашните акценти в крипто портфолиото на a16z беше smlXL, която успешно си осигури финансиране в размер на $13.4 милиона в края на октомври.

През септември 2022 г. a16z Crypto ръководеше кръг на начално финансиране в размер на $16.8 милиона за фокусирания върху NFT стартъп IYK, в сътрудничество с Collab Currency, Lattice Capital, 1kx, Synergis Capital и други инвеститори.

Освен това a16z проявява все по-голям интерес към пазара на Обединеното кралство. През май рисковата компания кореспондира с правителството на Обединеното кралство в отговор на покана за консултация относно крипторегулирането, публикувана през февруари.

В тази комуникация a16z призова страната да се въздържа от регулаторен подход “един размер за всички” и изрази критика към регулаторните органи на САЩ за това, че разчитат на “трудния за прилагане” тест на Хауи като крайъгълен камък на своята рамка за регулиране на ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.