Home

Финансовият гигант Fidelity обяви партньорство с блокчейн проект

03.07.2024 14:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият гигант Fidelity обяви партньорство с блокчейн проект

Платформата за децентрализирани изчисления Chainlink обяви сътрудничество с Fidelity International и криптовалутната банка Sygnum за въвеждане на данни за нетната стойност на активите (NAV) във веригата.

Партньорството между Fidelity, Sygnum Bank и Chainlink има за цел да повиши прозрачността и достъпността на данните за NAV на токенизирани активи.

След това сътрудничество данните за NAV ще бъдат точно и сигурно отчитани и актуализирани ончейн и във всяка публична или частна мрежа чрез Chainlink.

В съобщението се подчертава, че Fidelity International и Sygnum са се обединили с Chainlink, за да предоставят ончейн данни за NAV за фонда на паричния пазар на Fidelity International на стойност $6.9 милиарда. Тази инициатива бележи значителен случай на производствена употреба на токенизирани активи.

Според съоснователя на Chainlink Сергей Назаров токенизацията на фондове е основна тенденция в областта на дигиталните активи, което показва, че глобалните компании за управление на активи все повече навлизат на този растящ пазар.

Той подчерта, че глобалният обхват и предимствата за ефективност на токенизираните фондове надхвърлят традиционните методи, като прогнозира, че цялата индустрия за управление на активи в крайна сметка ще възприеме тази форма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.