НАЧАЛО Алткойни

Финансовите институции се насочват към AI за борба с прането на пари

08.02.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовите институции се насочват към AI за борба с прането на пари

В светлината на ескалиращото напрежение на световната сцена и постоянната заплаха от финансиране на тероризма финансовите институции увеличават усилията си за борба с прането на пари.

Признавайки прането на пари за най-рисковата област за 2024 г., Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) призова финансовите институции да прилагат засилени мерки за спазване на изискванията, като особено внимание се отделя на комплексната проверка на клиентите и проследяването на действителните собственици.

Засиленото регулаторно внимание подтиква към интегриране на изкуствения интелект (AI) в рамките за съответствие. Неотдавнашните репресии срещу големи банки и значителните санкции, наложени на субекти като Binance, подчертават спешната необходимост от надеждни мерки за съответствие.

Изправени пред засилен регулаторен контрол и ескалиращи санкции, ръководителите по съответствието в банковия сектор все по-често се обръщат към решенията за изкуствен интелект и машинно обучение (ML), за да засилят защитата си срещу финансови престъпления.

Инструментите за съответствие, задвижвани от AI, се оказват безценни в борбата с развиващите се престъпни стратегии. Чрез анализ на големи обеми от данни за транзакции, задвижваните от AI инструменти за наблюдение на операции срещу прането на пари (AML) могат бързо да идентифицират подозрителни модели и да коригират алгоритмите в реално време, за да противодействат на възникващите заплахи.

Тези решения предоставят предупреждения за потенциални незаконни дейности и улесняват цялостното профилиране на клиентите, като черпят данни от различни източници, включително списъци със санкции и KYC профили.

KYC (опознай своят клиент) Процесът е от ключово значение за предотвратяването на финансови престъпления, а изкуственият интелект революционизира неговата ефективност. Чрез автоматизиране на интегрирането и анализа на AI данни рационализира работата с клиенти, ускорява оценките и подобрява оценката на доверието.

Несравнимата скорост и точност на AI при оценката на риска, анализа на съответствието и тълкуването на нормативната уредба позволяват на специалистите по съответствието да се концентрират върху задачи с висока стойност. Въпреки значителните предимства, предлагани от внедряването на AI, обаче по-големите банки срещат предизвикателства при интегрирането на наследените системи с новите платформи.

Наследената архитектура продължава да бъде видно препятствие, което подтиква много институции да инвестират в технологии за модернизиране на инфраструктурата си. Все по-често се търси сътрудничество с финтех партньори, за да се преодолеят тези пречки и да се стимулират иновациите в практиките за съответствие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Крипто инвеститор достигна $2 милиона печалба само за два месеца – ето как

От Arkham Intelligence споделиха, че проницателен инвеститор се е възползвал от неотдавнашния скок на меме монетата Dogwifhat (WIF), постигайки впечатляваща възвръщаемост от 33,000% от инвестицията си в Solana.

04.03.2024 18:00 2 мин. четене

Ето защо може да не видим спот Етериум ETF тази година

Борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC) отбелязаха значителен успех, което предизвика интерес към подобни предложения за други криптовалути като Етериум (ETH).

04.03.2024 15:00 2 мин. четене

3 криптовалути със значителен потенциал през март

През февруари пазарът на криптовалути отбеляза забележителен възход, който почти изстреля Bitcoin (BTC) и различни алткойни до нови исторически върхове.

04.03.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.