НАЧАЛО Други

Финансов катаклизъм – следващото разковниче за криптовалутите

ноември 16, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансов катаклизъм – следващото разковниче за криптовалутите

В неотдавнашно интервю с Аш Бенингтън за "Real Vision" Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), изтъкна потенциала на финансовите сътресения да доведат до рязко увеличаване на дигиталните активи и блокчейн системите.

Назаров обсъди сценарий, който той нарече “глобална корекция обратно към реалността“, предвиждайки интегрирането на блокчейн технологията във финансовите системи и други индустрии, за да се създаде по-надеждна и одитируема икономика.

Той изрази убеждението си, че една икономическа криза може да предшества развитието на такъв свят. Според Назаров икономическите кризи в различни икономики могат да възникнат поради неконвенционални и вероятно съществени решения, взети от значими участници в икономическия пейзаж. Той очаква преоценка на съществуващите ценностни системи.

Освен това Назаров предположи, че възприемането на блокчейн технологията постепенно ще се разгърне поради съществените ѝ предимства на пазар, на който се желае засилено взаимодействие на активите.

Също така той изказа предположение, че в случай на икономическа криза блокчейн може да предложи решение за създаване на прозрачен и надежден свят, откъснат от зависимостта от разпознаваемостта на търговските марки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.