НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Близо $1.2 милиарда влязоха на пазара за последния месец

ноември 16, 2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Близо $1.2 милиарда влязоха на пазара за последния месец

Биткойн (BTC) наскоро претърпя значителен скок и от средата на октомври насам стойността му се увеличи с над 30%.

Този скок отвори изгодни възможности за инвеститорите, търговците и миньорите на Биткойн да реализират печалби чрез продажба на притежаваните от тях активи.

Едновременно с това централизираните борси отбелязаха забележителен ръст в резервите на BTC, отбелязвайки увеличение от около $1.2 милиарда.

Според данни от Glassnode, споделени от Али Мартинес в X, резервите на борсите са се покачили с над 34,000 BTC от 20 октомври до 14 ноември. Те достигнаха най-ниска стойност от около 2.32 милиона BTC, като впоследствие се възстановиха до над 2.35 милиона BTC в своя пик.

Като се има предвид, че текущата цена на Биткойн се колебае около $36,300 към момента на писане на статията, това увеличение се изразява в потенциална пазарна разпродажба на стойност около $1.24 милиарда.

Интересно е, че скокът в цената на Биткойн предшестваше спада на борсовите резерви, което предполага засилено търсене на BTC, потенциално изтеглени към частни крипто портфейли.

На 15 октомври флагманската криптовалута се оценяваше на приблизително $27,150. Повишеното търсене не само допринесе за бичия тренд, но и съвпадна с ръста на борсовите резерви, тъй като се оказа, че търговците на криптовалути са готови да продадат своите дигитални активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.