НАЧАЛО Прессъобщения

Filecoin Green стартира програма за насърчаване на устойчиви икономически практики

април 11, 2023 10:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Filecoin Green стартира програма за насърчаване на устойчиви икономически практики

Програмата Green Grants, стартирана от Filecoin Green и Filecoin Foundation, е предназначена да финансира инициативи, които насърчават устойчиви икономически практики и се занимават с екологични и социални проблеми.

Една от ключовите финансирани инициативи е Regenerative Finance (ReFi), която има за цел да премине отвъд декарбонизирането на Filecoin мрежата, за да предостави на хората, организациите и човечеството инфраструктурата, необходима за отправяне на прозрачни и съществени екологични претенции.

Програмата за зелени грантове предоставя финансиране за проекти като GainForest, Dcent Hosting, CarbonX, ES4D, Twinquasar-Celeste, Reneum и Biotara, които са предназначени да измерват и възнаграждават устойчивото управление на природата, да съхраняват данни за клиенти и да изчисляват криптографски доказателства, осигуряват екосистема на въглеродни кредити, създават положителни за климата и природата икономики, наред с други.

Програмата Green Grants се стартира в сътрудничество с Filecoin Foundation, която подкрепя разработването на софтуер с отворен код и отворени протоколи за децентрализирано съхранение на данни и мрежи за извличане на данни. Тази инициатива представлява важен крайъгълен камък към създаването на регенеративна икономика.

Разпределението на средствата за получателите на безвъзмездни средства се придържа към няколко категории, които включват експериментални ReFi проекти, доказателство за концептуални ReFi проекти и утвърдени Web3 климатични проекти/компании, работещи върху изграждането на нещо ново и въздействащо в ReFi пространството.

Filecoin Green има за цел да декарбонизира мрежата Filecoin и Web3 екосистемата, за да изгради инструменти с отворен код за Web3 проекти за количествено измерване и смекчаване на емисиите, генерирани от дейност, свързана с крипто.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Ерата на AI криптовалутите се води от Avorak AI, привличайки инвеститори от потребителската база на Шиба Ину и Dogecoin

Крипто пространството се развива бързо и в града има нова тенденция, която привлича вниманието на инвеститорите.

юни 10, 2023 17:00 4 мин. четене

Tamadoge стартира Play-to-Earn Android приложение, цената скача с до 30Х?

Екипът на Tamadoge обяви, че неговата популярна гейминг платформа Tama Arcade вече е достъпна на Android смартфони и таблети чрез нов софтуер, който може да бъде свален безплатно от приложениетo Google Play.

юни 10, 2023 14:03 4 мин. четене

Google Bard прогнозира цената на Cardano – Експертите казват, че предварителната продажба на Collateral Network е по-печеливша Биткойн майнинга

Google Bard с положителни, но несигурни прогнози за Cardano, докато експертите препоръчват да се инвестира в Collateral Network вместо в добив на Биткойн.

юни 9, 2023 19:00 3 мин. четене

XRP планира да детронира Етериум: Tradecurve вече надминава Binance

Витсе Уинд, разработчик и участник в XRP Ledger (XRPL), сподели мнение за разликата между екосистемите XRPL и Етериум или Етериум Виртуална Машина (EVM), свързана с въвеждането на нови идеи.

юни 9, 2023 18:55 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.