НАЧАЛО Други

Fidelity се включват в надпреварата за пускане на Биткойн ETF

юни 20, 2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity се включват в надпреварата за пускане на Биткойн ETF

Борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF) набраха значителна популярност напоследък. BlackRock, която управлява активи на стойност $9 трилиона, наскоро подаде заявление за регистриране на Биткойн ETF.

Въпреки че крипто пейзажът е изправен пред регулаторни пречки, включващи субекти като SEC, Binance и Coinbase, BlackRock остава непоколебима в ангажимента си към крипто индустрията, като активно полага усилия за разработването на Биткойн ETF.

В рамките на съвместна работа миналата година Coinbase и BlackRock обединиха усилията си, за да дадат възможност на институционалните инвеститори да получат достъп до дигиталните активи.

Сега се появяват спекулации за намерението на Fidelity, виден играч на Уолстрийт, да подаде заявление за свой собствен Биткойн ETF. Съобщава се, че Fidelity Investments, която управлява активи на стойност около $4.2 трилиона, обмисля да подаде оферта за придобиване на Grayscale Investments.

Тези слухове първоначално се появиха чрез туитове на крипто инфлуенсъра “Andrew“.

Според Andrew, както BlackRock, така и Fidelity са готови да доминират в крипто пространството в рамките на САЩ. Изключително важно е да се отбележи, че Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) досега отхвърли всички заявления за Биткойн ETF.

Като се има предвид продължаващата регулаторна несигурност около криптовалутите в Съединените щати, одобрението на заявлението на BlackRock за Биткойн ETF остава несигурно. Освен това валидността на слуховете на Fidelity изисква допълнително потвърждение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.