НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

Мултинационалната компания за финансови услуги Fidelity Investments притисна Комисията по ценни книжа и борси да одобри нейния борсово търгуван фонд за Биткойн (ETF).

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.


Финансовите ръководители изложиха редица причини, поради които регулаторът трябва да одобри инвестиционния продукт. Те включват повишено търсене на цифрови активи и свързани продукти, разпространението на подобни фондове в други страни и нарастването на приемането на Биткойн.


Презентация на Fidelity от срещата, очертаваща предимствата на Биткойн продукт, посочва, че глобално развитите пазарни регулатори са одобрили борсово търгувани продукти с Биткойн (ETP) в Канада, Германия, Швейцария и Швеция.


В отговор на коментарите на председателя на SEC Гари Генслер миналия месец относно възможността за преглед само на фючърсни продукти на BTC, Fidelity твърди, че стриктното спазване на закона от 1933 г., позволяващ на фондовите борси да изброяват продуктите, или разрешаването само на фючърсни продукти, не е необходимо, тъй като пазарът е узрял.


Законът за ценните книжа от 1933 г. беше приет след срива на фондовия пазар през 1929 г., за да се защитят инвеститорите чрез създаване на закони срещу погрешно представяне и измамни дейности. Fidelity вярват, че тези закони са твърде строги и пазарите вече са по-прозрачни и утвърдени.


“Ние вярваме, че продуктите, базирани на фючърси на Биткойн, не са необходима междинна стъпка преди Биткойн ETP; фирмите трябва да могат да отговорят на инвеститорското търсене за директно излагане на Биткойн […] чрез ETP, тъй като пазарът на биткойни е узрял и може да ги подкрепи.”


Фирмата също така твърди, че пазарът вече е достигнал “значителен размер” и има дълбока ликвидност, както е определено от собствените стандарти на SEC.


Fidelity подаде заявление за борсово търгуван продукт с Биткойн, наречен Wise Origin Bitcoin Trust през март 2021 г., и оттогава са направени повече от 20 подобни заявления от други фирми, но регулаторът продължава да отлага.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC отново отлага решението си за Биткойн ETF на VanEck

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх? - JPMorgan

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света