НАЧАЛО Други

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл заяви, че скоро банката ще пусне доклад за CBDC, показващ, че правителството на САЩ ускорява темпото си на проучвания за дигитална валута на централната банка.

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.


Пауъл искаше да подчертае, че не е взето официално решение и че агенцията все още проучва ползите и рисковете. Властите изглежда са съсредоточени върху създаването на стабилен и надежден актив, който отдавна се изтъква като важен приоритет. Той каза,


Работим проактивно, за да преценим дали да издадем CBDC и, ако да, под каква форма.


Документът, по който Фед работи, ще се занимава с въпросите на обществената политика. Освен това той ще поиска от обществеността и законодателите коментарите им по доклада.


CBDC в САЩ може да бъде начинът на правителството да се справи с потенциални проблеми със стабилните монети. Специалният актив е избран като основна грижа за американските законодатели, като Министерството на финансите на САЩ работи за регулиране на индустрията. Важно е да се отбележи и загрижеността на законодателите по целия свят относно проекта Diem на Facebook, който трябваше фундаментално да се промени, за да успокои регулаторите.


Една от причините за забавянето на CBDC е, защото някои хора в правителството се притесняват, че рисковете могат да надвишат ползите. Губернаторът на Федералния резерв Лаел Брейнард призова правителството поне да разгледа въпроса. Тъй като страни като Китай се концентрират върху дигитализацията на икономиката си, САЩ също трябва да водят, според губернатора.


САЩ ускоряват проучванията си на CBDC


Докато много други страни активно работят по CBDC, като Китай е най-забележителната от тях, САЩ са били тихи в продължение на много години. Едва през 2021 г. САЩ се заинтересуваха от CBDC, заедно с по-голям акцент върху цялостното регулиране.


ПРОЧЕТИ ОЩЕМайк Новограц за крипто пазара: Не съм притеснен


Страната значително се колебае в решението си да работи по CBDC, като длъжностните лица обикновено казват, че искат да направят правилен дизайн - вместо да избързват. Пауъл, който не смята, че САЩ изостават, каза:


По-важно е да го направим правилно, отколкото бързо. Ние сме световната резервна валута и мисля, че сме в добра позиция да направим този анализ и да вземем това решение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Франция със сериозни планове за CBDC

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света