НАЧАЛО Други

Федералният резерв търпи сериозни загуби – ще започне ли отново да печата огромни количества долари?

октомври 11, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералният резерв търпи сериозни загуби – ще започне ли отново да печата огромни количества долари?

Милиардерът инвеститор Рей Далио сподели своето виждане, че Федералният резерв неизбежно ще смекчи паричната си политика.

По време на неотдавнашно интервю за Fox Business той изрази убеждението си, че централните банки по света са изправени пред финансови затруднения поради преобладаващата среда на високи лихвени проценти.

Според него рязкото покачване на лихвените проценти през последната година е довело до значителни разходи за много централни банки, тъй като сега те понасят по-високи разходи при заемането на капитал.

Далио заяви:

Централните банки се намират в значителен финансов дефицит. Макар че повечето от тях не отразяват тези загуби в текущите пазарни оценки, всички те се сблъскаха със значителни намаления на капиталовите си резерви, някои до степен да достигнат отрицателен капитал.

В юрисдикции като Обединеното кралство, където съществуват разпоредби относно отрицателния капитал, централните банки трябва да търсят допълнително финансиране от правителството. Това от своя страна се изразява в увеличаване на бюджетния дефицит, свързан с БВП, с 2%.

Що се отнася до Съединените щати, Далио разясни как Федералният резерв постоянно е изправен пред финансови загуби поради продължителното поддържане на по-високи лихвени проценти. Той твърди, че в крайна сметка Фед ще прибегне до практиката на печатане на пари, за да компенсира тези дефицити:

В Съединените щати подобни събития може да нямат дълбоко въздействие. Тези загуби несъмнено ще се материализират… Тези загуби обаче пораждат утежняващ ефект върху дълга.

Когато понасяте загуби и генерирате отрицателен доход поради преобладаващата среда на лихвените проценти – фактори, включващи както краткосрочните, така и дългосрочните лихвени проценти, както и тяхното управление на дългосрочните лихвени проценти спрямо изплащането на краткосрочните лихвени проценти – полученият спред става пагубен и скъп.

В крайна сметка изходът е да се пристъпи към парична експанзия, а това е присъщото естество на преобладаващата динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.