НАЧАЛО Регулации

Федералната Резервна Банка на Сейнт Луис легитимизира крипто

юни 26, 2018 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералната Резервна Банка на Сейнт Луис легитимизира крипто

Федералната резервна банка Сейнт Луис, една от 12-те регионални резервни банки в американската централна банкова система, обяви в четвъртък добавянето на четири криптовалути към своята база данни.

Дневните данни за цените на Биткойн (BTC), Биткойн Кеш (BCH), Етериум (ETH) и Litecoin (LTC) ще бъдат вписани в базата данни на Федералния резерв за икономически данни (FRED). FRED ще изтегли цените от крипто борсата Coinbase.

FRED се използва от икономическите изследователи като ресурс за индексите на потребителските цени, лихвените проценти, паричните агрегати, процента на безработица в САЩ, брутния вътрешен продукт, износа на петрол, инфлацията и други финансови данни. Базата данни е широко използвана от основните медии и служи като ключов ресурс за икономическите данни.

Икономистът от Ню Йорк Таймс, Пол Кругман, опонент на Биткойн, заяви, че е използвал сайта „най-малко три или четири пъти седмично, най-малко – по всяко време адресирам американския макроикономически проблем.

Включването на цените на криптовалутите е повратна точка за нововъзникващите технологии, тъй като FRED е ключов печат на легитимността и отбелязва узряването на Биткойн и алткойните. Тя сигнализира за задълбочаващата се интеграция на растящия пазар на крипто с наследствените финансови системи и показва, че институционалните пазари обръщат много голямо внимание на Биткойн (BTC), Биткойн Кеш (BCH), Етериум (ETH) и Litecoin (LTC) и други големи криптовалути.

Независимо от дългия списък на Биткойн скептиците като Бил Гейтс и Уорън Бъфет, цифровите активи вече не се прехвърлят към тъмната мрежа или се разглеждат единствено като ценни инструменти за мошеници и престъпници. Криптовалутите в момента се използват ежедневно от хора, живеещи в дестабилизирани икономики, от купувачи в метрополни области и в редица случаи за корпоративни решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

В понеделник Бордът на Федералният резерв на САЩ обяви, че е финализирал насоките си за факторите, които резервните банки трябва да вземат предвид при разглеждането на исканията за сметки и платежни услуги на Федералния резерв. Насоките създават тристепенна рамка за преглед, като нивото на надлежна проверка, което трябва да се осигури, зависи от нивото на […]

август 16, 2022 16:56 1 мин. четене

ЕС създава нов регулатор за надзор на крипто пространството

Европейският съюз (ЕС) планира да създаде шести „орган за борба с прането на пари“, който ще отговаря специално за регулирането на криптовалутната индустрия.

август 16, 2022 10:40 1 мин. четене

Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони свои потребители в Европа.

август 15, 2022 21:22 1 мин. четене

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене