НАЧАЛО Регулации

Федералната Резервна Банка на Сейнт Луис легитимизира крипто

юни 26, 2018 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералната Резервна Банка на Сейнт Луис легитимизира крипто

Федералната резервна банка Сейнт Луис, една от 12-те регионални резервни банки в американската централна банкова система, обяви в четвъртък добавянето на четири криптовалути към своята база данни.

Дневните данни за цените на Биткойн (BTC), Биткойн Кеш (BCH), Етериум (ETH) и Litecoin (LTC) ще бъдат вписани в базата данни на Федералния резерв за икономически данни (FRED). FRED ще изтегли цените от крипто борсата Coinbase.

FRED се използва от икономическите изследователи като ресурс за индексите на потребителските цени, лихвените проценти, паричните агрегати, процента на безработица в САЩ, брутния вътрешен продукт, износа на петрол, инфлацията и други финансови данни. Базата данни е широко използвана от основните медии и служи като ключов ресурс за икономическите данни.

Икономистът от Ню Йорк Таймс, Пол Кругман, опонент на Биткойн, заяви, че е използвал сайта „най-малко три или четири пъти седмично, най-малко – по всяко време адресирам американския макроикономически проблем.

Включването на цените на криптовалутите е повратна точка за нововъзникващите технологии, тъй като FRED е ключов печат на легитимността и отбелязва узряването на Биткойн и алткойните. Тя сигнализира за задълбочаващата се интеграция на растящия пазар на крипто с наследствените финансови системи и показва, че институционалните пазари обръщат много голямо внимание на Биткойн (BTC), Биткойн Кеш (BCH), Етериум (ETH) и Litecoin (LTC) и други големи криптовалути.

Независимо от дългия списък на Биткойн скептиците като Бил Гейтс и Уорън Бъфет, цифровите активи вече не се прехвърлят към тъмната мрежа или се разглеждат единствено като ценни инструменти за мошеници и престъпници. Криптовалутите в момента се използват ежедневно от хора, живеещи в дестабилизирани икономики, от купувачи в метрополни области и в редица случаи за корпоративни решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене

Hex Trust получи лиценз да оперира в Дубай

Попечителят на дигитални активи Hex Trust получи лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай (VARA) на 24 ноември, според прессъобщение на компанията.

ноември 24, 2022 17:18 1 мин. четене

Биткойн: Русия предлага ново законодателство за миньорите

Нов законопроект, внесен в Държавната дума (парламента на Русия), ще даде на крипто миньорите в страната два варианта за продажба на добитите от тях монети. 

ноември 21, 2022 13:11 1 мин. четене

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

ноември 21, 2022 11:04 1 мин. четене