НАЧАЛО Крипто Крими

Федерална полиция иззе 2000 BTC в операция „Dark Gold“

юли 2, 2018 10:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федерална полиция иззе 2000 BTC в операция „Dark Gold“

Американските федерални власти откриха незаконни материали, включително оръжия, наркотици и дори гранатомети. Материалите са резултат от продължаваща операция, наречена "Dark Gold", която се опитва да разкрие незаконна дейност в тъмната мрежа.

Около 2 000 биткойна бяха конфискувани от около 40 продавача, като голяма част от парите идват само от двама продавачи на незаконна контрабанда. Продажбите са от Мериленд в Америка, а иззетия Биткойн е на стойност около 22 милиона долара.

Арестите са настъпили на 18-ти януари и включват ареста на двама мъже на име Фарас и Суейн. Първият е обвинен в разпространение на наркотици и може да се изправи срещу 50 години затвор. Последният би могъл да се изправи пред обвинения в пране на пари.

Операцията, наречена „Dark Gold“, е активна повече от година и има за цел да събере много различни агенции в борбата с разпространението на наркотици онлайн. Агенциите включиха американското министерство на вътрешната сигурност и американската тайна служба, за да назоват няколко. Прессъобщение на операцията го описва като първоначален успех:

От самото си създаване преди повече от година, операция Dark Gold доведе до откриването на повече от 90 активни случая в цялата страна. Много хора бяха арестувани и обвинени, а операцията доведе до изземване на оръжия, наркотици, приходи от виртуална валута, валута на САЩ и компютърно оборудване.

Операцията е насочена към нововъзникващите тъмни уеб пазари като Silk Road 2.0, AlphaBay, Wall Street и Dream Market. Продължаващият проблем е, че отделните дилъри са сменили пазара, когато е бил разпуснат пълен пазар. Операцията реагира на това, като насочи вниманието си към лица, където и да могат да търгуват.

Федералните агенти са могли да се насочат към отделните наркодилъри, като предлагат истински пари в замяна на Биткойн. Тази тактика позволи на агентите да проследяват отделните дилъри и да проследяват по-широка мрежа от финансови транзакции.

Агентите също така конфискуваха около 300 бутилки течни синтетични опиоиди, пистолети и гранатомети. Един от обвиняемите на име Фарас е разработил операция да произвежда хапчета Xanax. Фарас вече е създал и разпространил около 7 000 таблетки Xanax.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене