НАЧАЛО Други

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

Американският съдия Фредерик Блок заяви, че макар и да има реални опасения относно стартъпа, съдебен процес във федерален съд не е подходящ за тяхното решаване. Съдията също така заключи, че ищецът Джоузеф Кент няма право да предявява иск, тъй като не е претърпял никаква осезаема вреда от ответниците.

Следователно съдът постанови, че Кент няма право на иск и уважи молбите на ответниците за отхвърляне на това основание. Алтернативните искания за задължаване на арбитража бяха отхвърлени като ненужни.

Кент подаде иска през октомври 2021 г., твърдейки, че стартъпът е нарушил законите за хазарта в щата Ню Йорк, като е дал възможност на физически лица да заобиколят финансовите регулации и да измамят потребителите. Кент описа платформата като наподобяваща “старомоден рекет с числа“.

Съдията обаче определи, че вредата, за която претендира Кент, трябва да е сходна с вредите, за които той търси обезщетение във федералния съд, а в случая е налице несъответствие. В резултат на това делото е прекратено.

Въпреки прекратяването на делото съдията заяви, че Кент е свободен да предяви претенциите си в щатския съд, а Апелативният съд на Ню Йорк следва да разреши всички нерешени въпроси, повдигнати в молбите за прекратяване на делото.

През 2022 г. DeFi стартъпът набра 769 ETHH (еквивалентни на около $1.4 милиона по онова време) чрез продажба на PoolyNFTs, като използва средствата за борба с иска. Някои членове на общността споделиха, че съдебният иск е атака DeFi срещу сектора като цяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.