НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

03.05.2024 1:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

Твърди се, че схемата е отмъкнала от инвеститори зашеметяващите $43 милиона чрез измамни инвестиционни възможности.

Предполага се, че тези възможности са включвали начинания в индустрията на хотелиерството в Лас Вегас и предприятие за търговия с криптовалути. Далпур е обвинен в примамване на инвеститори с обещания за значителна възвръщаемост, които по-късно се оказаха фасада, прикриваща истинската същност на схемата.

Според обвинителния акт на ФБР Далпур е привличал инвестиции чрез компания под негов контрол, лъжливо представлявайки нейните интереси в секторите на хотелиерството и криптовалутите.

Под прикритието на схема за търговия с криптовалути, той твърдял, че купува крипто на цени на едро и го продава с печалба на инвеститори на дребно. Инвеститорите бяха привлечени с обещания за годишна възвръщаемост, започваща от 42%, заедно с гаранции за безопасността на техните инвестиции чрез предполагаеми застраховки и ескроу споразумения.

Разследванията обаче разкриха, че Далпур е участвал в измамни дейности, фабрикувайки договори, фалшифицирайки банкови извлечения и създавайки фиктивна имейл кореспонденция, за да измами инвеститорите.

Вместо да инвестира средствата, както е обещал, той ги е пренасочил, за да изпълни печалбите на предишни инвеститори, да финансира лични разходи, включително значителни загуби от хазарт, и да покрие частното обучение на децата си.

Този арест е част от по-широка репресия от властите в САЩ срещу свързаните с криптовалути Понци схеми. През последните месеци SEC разкри няколко измамни схеми, включително такава на стойност $300 милиона, насочена към латиноамерикански крипто инвеститори и фалшива схема за копаене и търговия с крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

21.05.2024 22:00 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.