НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР има поне 130 случая свързани с крипто

юни 28, 2018 21:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ФБР има поне 130 случая свързани с крипто

Агентът на ФБР Кайл Армстронг заяви, че Бюрото има 130 текущи случая, свързани с крипто, като продажбите на наркотици са от особено внимание, съобщи Блумбърг в сряда, 27-ми юни.

Говорейки на конференцията „Crypto Evolved“ в Ню Йорк сряда, специалният агент по каза, че броят представлява „малка част от дейността“ на ФБР, които са „хиляди случаи“. Агенцията все пак е забелязала увеличение на незаконната дейност, фасилитарана от криптовалути, каза той.

130те случая свързани с крипто, обхващат широк кръг от престъпления, включително трафик на хора, отвличания, атаки ransomware и продажби на незаконни наркотици.

Последното се е превърнало във фокус на Бюрото, според Армстронг, подчертавайки опиоидната епидемия в САЩ. Той смята, че dark web е голям фактор, засилващ злоупотребата с наркотици, като казва, че 10% от световните потребители на наркотици правят покупки на незаконни вещества на онлайн пазари.

10% не е по-висока цифра от статистиката, публикувана от по-старото глобално проучване на наркотиците от 2017 г., което поставят глобалния медиатор за процента на употребяващите наркотици, които използват тъмната мрежа за 10,1%. Следователно, 90 процента продължават да купуват незаконни вещества чрез по-„традиционни“ методи.

Армстронг, който управлява тригодишната Виртуална валутна инициатива на ФБР, свързан с дейности по пране на пари, заяви, че докато базовата блокчейн технология улеснява разследващите в проследяването на криптовалути, относителната анонимност на транзакциите може да се окаже препятствие.

През февруари, двугодишното проучване на dark web екосистемата твърди, че Биткойн всъщност може да загуби своята титла като най-популярната валута на черните уеб пазари, като очевидно се дължи на недоволството на потребителите от мрежовия трафик и високите такси за транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене