НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР има поне 130 случая свързани с крипто

юни 28, 2018 21:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ФБР има поне 130 случая свързани с крипто

Агентът на ФБР Кайл Армстронг заяви, че Бюрото има 130 текущи случая, свързани с крипто, като продажбите на наркотици са от особено внимание, съобщи Блумбърг в сряда, 27-ми юни.

Говорейки на конференцията „Crypto Evolved“ в Ню Йорк сряда, специалният агент по каза, че броят представлява „малка част от дейността“ на ФБР, които са „хиляди случаи“. Агенцията все пак е забелязала увеличение на незаконната дейност, фасилитарана от криптовалути, каза той.

130те случая свързани с крипто, обхващат широк кръг от престъпления, включително трафик на хора, отвличания, атаки ransomware и продажби на незаконни наркотици.

Последното се е превърнало във фокус на Бюрото, според Армстронг, подчертавайки опиоидната епидемия в САЩ. Той смята, че dark web е голям фактор, засилващ злоупотребата с наркотици, като казва, че 10% от световните потребители на наркотици правят покупки на незаконни вещества на онлайн пазари.

10% не е по-висока цифра от статистиката, публикувана от по-старото глобално проучване на наркотиците от 2017 г., което поставят глобалния медиатор за процента на употребяващите наркотици, които използват тъмната мрежа за 10,1%. Следователно, 90 процента продължават да купуват незаконни вещества чрез по-„традиционни“ методи.

Армстронг, който управлява тригодишната Виртуална валутна инициатива на ФБР, свързан с дейности по пране на пари, заяви, че докато базовата блокчейн технология улеснява разследващите в проследяването на криптовалути, относителната анонимност на транзакциите може да се окаже препятствие.

През февруари, двугодишното проучване на dark web екосистемата твърди, че Биткойн всъщност може да загуби своята титла като най-популярната валута на черните уеб пазари, като очевидно се дължи на недоволството на потребителите от мрежовия трафик и високите такси за транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене