НАЧАЛО Регулации

FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на Биткойн за финансиране на тероризъм

септември 24, 2018 16:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на Биткойн за финансиране на тероризъм

В опит да се справи с използването на Биткойн за финансиране на терористични режими по света, американската Financial Action Task Force (FATF) ще изготви стандарти, които ще помогнат да се спре използването на цифровия актив за финансиране на подобни дейности.

Това заяви главният секретар на американското министерство на финансите и президентът на отряда, Маршал Билингсли, докато говореше в Париж.

Билингсли изрази загриженост, че „пропуските в прането на пари по света“ позволиха движението на криптовалути по целия свят от базирани на крипто компании за незаконни бизнеси, които позволяват изпирането на пари, за което се спекулира, че криптото промотира.

Новите стандарти, които ще бъдат определени от FATF, са специално насочени към борбата с тероризма по света, особено в Сирия. Тези стандарти трябва да се използват от страните по света, за да се гарантира, че криптовалутите не се използват за финансиране на терористични дейности.

Той каза:

От съществено значение е да създадем глобален набор от стандарти, които да се прилагат по еднакъв начин.

Криптовалутите се разглеждат като средство за постигане на престъпни цели от самото начало. Това становище е насочило директно движението за регулиране на индустрията от много страни по света, някои от които са обявили пълна забрана за индустрията.

Имиджът на отрасъла стана по-опетнен от неотдавнашните хакове, някои от които може да повлияят дълго време на пазарите на криптовалути в някои страни.

Този и други проблеми накараха Европейския съюз и някои страни да обмислят регулирането на индустрията, една от които е Обединеното кралство.

Само миналата седмица членовете на комисията за бюджета в британския парламент издадоха доклад, описващ как криптотата могат да бъдат регулирани, за да ги „извадят от дивия запад“.

Говорейки за необходимостта от регулиране на индустрията и изразяване недоволството на комисията по отношение на безразличието на правителството и регулаторите в Обединеното кралство относно регулирането на индустрията, председателят на комисията Ники Морган заяви:

Биткойн и други крипто активи съществуват в „дивата западна“ индустрия на крипто активите. Тази нерегулирана индустрия оставя инвеститорите изправени пред многобройни рискове.

Тя продължава:

Тъй като правителството и регулаторите решават дали сегашната ситуация в „дивия запад“ е разрешена да продължи, или дали ще въведат регламент, потребителите остават незащитени.

Някои от рисковете, споменати от Морган включват нестабилните цени на криптовалутите, които излагат инвеститорите на загуба, уязвимостта на борсите към хакове и потенциалната роля в прането на пари, за която комисията е убедена, че само регулирането на индустрията ще гарантира безопасността на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене