НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Facebook наема лобистка фирма за облекчаване на регулаторния натиск върху Libra

АВГ. 28, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Facebook наема лобистка фирма за облекчаване на регулаторния натиск върху Libra

Facebook нае вашингтонска фирма за лобиране, която да й помогне да се справи с негативните реакции, предизвикани от обявяването на планирания им крипто проект-Libra.

Според PR-доклад на “O'Dwyer”, публикуван на 26-ти август, гигантът на социалните медии работи с FS Vector - консултантска фирма, която е специализирана в спазването на регулаторните норми, публичната политика и бизнес стратегията за секторите на финтех, криптовалути, блокчейн и финансови услуги.


Facebook наема FS Vector за лобистка подкрепа.


Съобщава се, че документите за регистрация на Facebook за лобиране, подадени в Конгреса на Съединените щати, разкриват, че фирмата запазва FS Vector за подкрепа по “въпроси, свързани с регулацията на блокчейн”.


Човекът пряко работещ с Facebook е партньорът на FS Vector Джон Колинс, бивш вицепрезидент по международна политика в Асоциацията на банкерите за финанси и търговия.


Преди това Колинс е работил в Комитета по вътрешната сигурност и правителствените въпроси на Сената на САЩ и също ръководи първото проучване на Конгреса в областта на дигиталните валути през 2013 г.


Непрестанни съмнения.


Както бе съобщено, подхода на регулаторите от Съединените щати относно планираната глобална криптовалута на Facebook включваше посещение,с цел среща с финансовите власти на Швейцария.


Facebook избра по-специално да регистрира асоциацията Libra, независимия консорциум за управление на планирания токен на Facebook, в Швейцария.


По време на изслушване пред представителите на Дома на Съединените щати в средата на юли Дейвид Маркъс, шеф на Facebook портфейла “Calibra”, беше заявил, че изборът няма “нищо общо с избягването на регулациите или надзора”, аргументирайки се вместо това, че юрисдикцията е удобна за международен филиал с цел разширение на бизнеса им.


След срещата си с правителствени служители на Швейцария и местните регулаторни агенции миналата седмица, членовете на Комитета за финансови услуги на Камарата на представителите на САЩ заявиха, че приоритета им остава да не се “позволи на голяма технологична компания да създаде частна контролирана алтернативна глобална валута”.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Shopify се присъединяват към групата за разработка на криптовалутата на Facebook
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Enjin вече е пуснат в Етериум Mainnet

Разработчиците на игри и приложения вече ще могат да интегрират криптовалути в своите продукти, без да се налага да пишат сложен код.Enjin, компанията, която стои зад блокчейн проекта, обяви старта на...
ФЕВ. 23, 2020 14:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е позициониран за голям спад

Изглежда, че криптовалутата е в несигурно положение, тъй като в момента е попаднала в мечи технически модел, който би могъл да я тласне значително по-ниско в краткосрочен план.Това, съчетано с факта, ...
ФЕВ. 23, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple са изпратили XRP за $54 милиона до Мексико в рамките на една седмица

Днес тя се превърна в единствената криптовалутна компания, включена в списък на 100-те най-добри доставчици на трансгранични плащания от доставчика на финансови данни FXC Intelligence.Изпълнителният д...
ФЕВ. 22, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP може да спадне до $ 0.20 твърди легендарен търговец

Третата най-голяма криптовалута изглежда е в средата на завършване на мечи модел на глава и рамене (H&S).Ако последното рали на XRP завърши като H&S връх, има вероятност цената му да потъне до $ 0,...
ФЕВ. 20, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света