НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Facebook наема лобистка фирма за облекчаване на регулаторния натиск върху Libra

АВГ. 28, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Facebook наема лобистка фирма за облекчаване на регулаторния натиск върху Libra

Facebook нае вашингтонска фирма за лобиране, която да й помогне да се справи с негативните реакции, предизвикани от обявяването на планирания им крипто проект-Libra.

Според PR-доклад на “O'Dwyer”, публикуван на 26-ти август, гигантът на социалните медии работи с FS Vector - консултантска фирма, която е специализирана в спазването на регулаторните норми, публичната политика и бизнес стратегията за секторите на финтех, криптовалути, блокчейн и финансови услуги.


Facebook наема FS Vector за лобистка подкрепа.


Съобщава се, че документите за регистрация на Facebook за лобиране, подадени в Конгреса на Съединените щати, разкриват, че фирмата запазва FS Vector за подкрепа по “въпроси, свързани с регулацията на блокчейн”.


Човекът пряко работещ с Facebook е партньорът на FS Vector Джон Колинс, бивш вицепрезидент по международна политика в Асоциацията на банкерите за финанси и търговия.


Преди това Колинс е работил в Комитета по вътрешната сигурност и правителствените въпроси на Сената на САЩ и също ръководи първото проучване на Конгреса в областта на дигиталните валути през 2013 г.


Непрестанни съмнения.


Както бе съобщено, подхода на регулаторите от Съединените щати относно планираната глобална криптовалута на Facebook включваше посещение,с цел среща с финансовите власти на Швейцария.


Facebook избра по-специално да регистрира асоциацията Libra, независимия консорциум за управление на планирания токен на Facebook, в Швейцария.


По време на изслушване пред представителите на Дома на Съединените щати в средата на юли Дейвид Маркъс, шеф на Facebook портфейла “Calibra”, беше заявил, че изборът няма “нищо общо с избягването на регулациите или надзора”, аргументирайки се вместо това, че юрисдикцията е удобна за международен филиал с цел разширение на бизнеса им.


След срещата си с правителствени служители на Швейцария и местните регулаторни агенции миналата седмица, членовете на Комитета за финансови услуги на Камарата на представителите на САЩ заявиха, че приоритета им остава да не се “позволи на голяма технологична компания да създаде частна контролирана алтернативна глобална валута”.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Централните банки се срещат с учредителите на крипто проекта на Facebook
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Алткойн пазарът на зелено - XRP с 15% нагоре

 В рядък ход много от основните алткойни правят големи печалби независимо от големия си брат.Етериум продължава да е силен, но XRP и XLM са най-добре представилите се монети днес. Токенът на Ripple е ...
СЕП. 18, 2019 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум бележи още един силен ден, ще продължи ли серията?

Водещият актив бе Етериум, чиято цена сега е около 197,85 USD, което доведе до печалби за притежателите от 4,42% в рамките на ден.  По отношение на най-лошо представилата се криптовалута, това е Битко...
СЕП. 17, 2019 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Dash вече е достъпен на Coinbase Pro

Dash, най-популярната дигитална валута за плащания и електронна търговия, обяви, че се очаква DASH да бъде добавен към Coinbase Pro. Обменът обяви, че възнамерява да започне приемането на входящи тра...
СЕП. 17, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум може и да се ориентира към нови върхове

Втората по големина криптовалута избухна спрямо Биткойн и USD със огромна сила на по-големите времеви рамки за първи път от поне месец. Търговците и техническите анализатори започнаха да демонстрират ...
СЕП. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света