Home

Експертни мнения за тенденциите на пазара през 2024 г.

01.07.2024 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Експертни мнения за тенденциите на пазара през 2024 г.

За да се ориентират в бъдещето на фондовия пазар и икономиката, експерти като Карл Кауфман и Наел Фахри от Osterweis Capital Management, анализират финансовите данни с прецизността на счетоводител, като се фокусират върху дълга и дивидентите.

Според Morningstar Direct техните фондове Osterweis Strategic Income Fund (OSTIX) и Osterweis Growth & Income Fund (OSTVX) през последните години значително превъзхождат своите конкуренти и бенчмаркове.

Ето шест важни виждания и прогнози на Кауфман и Фахри за настоящата пазарна среда в САЩ:

  • Без незабавна рецесия

Въпреки прогнозите на анализатори като Джефри Гъндлах, Кауфман и Фахри не предвиждат непосредствена рецесия в САЩ. Те обясняват това с тенденцията в годината на изборите правителствените мерки да подкрепят растежа и отбелязват, че настоящите пазарни условия, като например малкия спред между високодоходния корпоративен и държавен дълг, не показват рецесия. “Нашият основен сценарий е забавяне, а не рецесия“, твърди Кауфман.

  • Създаване на парични резерви

Предвид пазарните условия, които могат да доведат до бъдещи спадове, фондовете на Кауфман поддържат високи нива на парични средства. “Намираме се в последните три ининга на ралито на високодоходните облигации“, предупреди Кауфман, като предполага, че подготовката за спад на пазара е разумна, като се има предвид настоящата ниска доходност на по-рисковия дълг.

  • Фокусирайте се върху по-нискокачествени облигации за по-добра доходност

Кауфман открива възможности в облигации с рейтинг “ВВ” или “В“, които предлагат по-висока доходност от облигациите с рейтинг “А” въпреки сходните или по-добри кредитни показатели. Неговият фонд притежава дълг на компании като KeHE Distributors и Banijay Group, които имат стабилни финансови показатели и потенциал за растеж.

  • Инвестирайте в компании, които реинвестират свободни парични потоци

Кауфман и Фахри предпочитат компании, които реинвестират приходите в растеж, а не в прекомерно обратно изкупуване на акции или дивиденти. Например, те предпочитат Airbus заради дългосрочните му инвестиции в технологии за ефективно използване на горивото пред конкуренти като Boeing.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.