НАЧАЛО Регулации

Европейският парламент отложи гласуването за въвеждане на MiCA

януари 18, 2023 10:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европейският парламент отложи гласуването за въвеждане на MiCA

Регламентът на Европейския съюз за криптовалутите "Markets in Crypto Assets" (MiCA) няма да бъде окончателно гласуван в Европейския парламент до април.

Според информацията забавянето е техническо и най-вероятно е причинено от проблеми при превода на документа от почти 400 страници на 24 езика.

С отлагането на окончателното гласуване европейските финансови регулатори трябва да изчакат по-дълго, преди да могат да започнат да изготвят правила за прилагане.

MiCA установява правила за лицензиране на компании, предлагащи крипто услуги в ЕС, регулира емитирането на стабилни монети и е едно от първите действия на ЕС, което има за цел да осъществи надзор над крипто индустрията.

Органите като Европейския орган за ценни книжа и пазари, и Европейския банков орган, разполагат с 12 до 18 месеца, за да изготвят техническите стандарти по MiCA, след като тя бъде официално одобрена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво стои зад отскока на цените според платформи за анализ


През октомври 2022 г. Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент (комисия ECON) потвърди с 28 гласа срещу 1 предварителното споразумение за новата правна рамка за криптоактивите.

Месец след това обаче официалното гласуване, което преди се очакваше да се състои до края на 2022 г., беше отложено за февруари, също поради проблеми с превода.

Регламентът за прехвърляне на средства (TFR), който трябва да бъде приложен заедно с MiCA, също е отложен за същата сесия за гласуване през април.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

На 26 януари законодателите в Ню Йорк внесоха в местния сенат законопроект, който може да позволи на държавните агенции да признават криптовалутата за законно платежно средство.

януари 28, 2023 21:21 2 мин. четене

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене