НАЧАЛО Регулации

Европейският парламент отложи гласуването за въвеждане на MiCA

януари 18, 2023 10:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европейският парламент отложи гласуването за въвеждане на MiCA

Регламентът на Европейския съюз за криптовалутите "Markets in Crypto Assets" (MiCA) няма да бъде окончателно гласуван в Европейския парламент до април.

Според информацията забавянето е техническо и най-вероятно е причинено от проблеми при превода на документа от почти 400 страници на 24 езика.

С отлагането на окончателното гласуване европейските финансови регулатори трябва да изчакат по-дълго, преди да могат да започнат да изготвят правила за прилагане.

MiCA установява правила за лицензиране на компании, предлагащи крипто услуги в ЕС, регулира емитирането на стабилни монети и е едно от първите действия на ЕС, което има за цел да осъществи надзор над крипто индустрията.

Органите като Европейския орган за ценни книжа и пазари, и Европейския банков орган, разполагат с 12 до 18 месеца, за да изготвят техническите стандарти по MiCA, след като тя бъде официално одобрена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво стои зад отскока на цените според платформи за анализ


През октомври 2022 г. Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент (комисия ECON) потвърди с 28 гласа срещу 1 предварителното споразумение за новата правна рамка за криптоактивите.

Месец след това обаче официалното гласуване, което преди се очакваше да се състои до края на 2022 г., беше отложено за февруари, също поради проблеми с превода.

Регламентът за прехвърляне на средства (TFR), който трябва да бъде приложен заедно с MiCA, също е отложен за същата сесия за гласуване през април.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.