Home

Европа разширява правилата за доставчиците на крипто услуги

06.07.2024 6:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европа разширява правилата за доставчиците на крипто услуги

Европейският банков орган (EBA) разширява обхвата на своите правила, за да включи доставчиците на крипто услуги и техните посредници, считано от 30 декември съгласно Регламент (ЕС) 2023/1113.

Това изисква от крипто борсите в ЕС да докладват информация за трансферите на средства и крипто активи, което ги привежда в съответствие с рамката на съюза за борба с прането на пари (AML) и противодействие на финансирането на тероризма (CFT), както е определено в Регламента за пазарите на крипто активи (MiCA).

Ключови аспекти:

  • От 30 декември крипто борсите и доставчиците на услуги трябва да спазват новите изисквания за борба с прането на пари и финансирането на тероризма.
  • Доставчиците на платежни услуги (PSP) и посредниците (CASP) имат двумесечен гратисен период, за да се съобразят с изискванията.
  • Доставчиците трябва да събират информация за потребителите, да идентифицират целите на транзакциите и да откриват свързани преводи.
  • EBА очаква дългосрочни ползи въпреки първоначалната финансова тежест.

Освен това Фондация Cardano въведе показатели за устойчивост на мрежата, съобразени с разпоредбите на MiCA, като набляга на енергийната ефективност и намаления въглероден отпечатък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.