НАЧАЛО Регулации

Европа представя нови закони за крипто компаниите

октомври 19, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европа представя нови закони за крипто компаниите

Европейският съюз наскоро прие ново законодателство, което изисква от крипто компаниите да разкриват авоарите на клиентите си, които впоследствие ще бъдат споделяни с данъчните власти, както обяви Европейският съвет във вторник.

Тази директива обхваща различни видове дигитални активи, включително стабилни монети, незаменяеми токени (NFT), токени за електронни пари и децентрализирани криптоактиви.

Според Европейския съвет доставчиците на услуги, свързани с криптоактиви, ще бъдат задължени да предоставят съответната информация за автоматичен обмен между данъчните органи.

Първоначално представени на Европейската комисия на 8 декември 2022 г., тези данъчни разпоредби, известни като Осмата директива за административно сътрудничество (DAC8), ще бъдат официално публикувани в Официален вестник на Европейския съюз, а директивата ще влезе в сила на двадесетия ден след публикуването ѝ.

Йохана Стор, говорител на Европейския съвет, сподели, че се очаква директивата да бъде публикувана в рамките на следващите две седмици, въпреки че точната дата засега не е потвърдена.

Европейският съвет уточни, че DAC8 е предназначена да допълни Пазарите на криптоактиви (MiCA), коeто служи като правна рамка на Европейския съюз за регулиране на дигиталните активи.

MiCA задължава крипто компаниите и борсите да получат лицензи за операции в рамките на блока и предвижда, че емитентите на стабилни монети поддържат адекватни резерви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.