НАЧАЛО Регулации

Европа налага нови крипто санкции срещу Русия

19.12.2023 14:42 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европа налага нови крипто санкции срещу Русия

Европейският съюз въведе 12-ия си кръг от санкции срещу Русия, този път насочени към сферата на криптоактивите в опит да ограничи финансовите възможности и да се застъпи за мира в Украйна.

Тези санкции, представляващи 12-ия пакет от ЕС, са насочени конкретно към криптоактивите, като се целят в руски физически лица и жители. Те включват широкообхватна забрана на руското участие в крипто услуги, обхващаща собствеността, контрола или участието в управителните органи на доставчиците на крипто услуги.

Мерките обхващат и ограничаване на предоставянето на портфейли, сметки или попечителски услуги, свързани с криптоактиви, за физически лица от Русия. Намерението на ЕС е да ограничи финансовите възможности на Русия и да отстрани потенциалните пропуски в дигиталните финансови сделки.

Ескалацията на мерките на ЕС срещу Русия, започната в началото на 2022 г., обхваща редица икономически и индивидуални санкции. Основната цел остава оказването на натиск върху Русия да прекрати военните си действия в Украйна. Тези санкции имат за цел да насърчат мира в региона и включват съществени стъпки, като например ограничаване на руския достъп до крипто услуги в рамките на ЕС. Подобни стратегии бяха приложени срещу Беларус и Иран.

Въздействието на тези санкции се разпростира върху глобалния сектор на криптоактивите, тъй като ЕС занулява една ключова финансова област. Позицията на ЕС е категорична, използвайки икономическите санкции като средство за геополитическо влияние, сигнализирайки по този начин за промяна в динамиката на глобалната власт.

Този последен пакет се явява като значителна маневра на ЕС за ограничаване на финансовите възможности на Русия, особено в сферата на криптоактивите, с цел да допринесе за разрешаването на конфликта в Украйна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Великобритания вече може да конфискува Биткойн

Наскоро властите в Обединеното кралство приеха вторично законодателство, целящо да засили възможностите им за конфискуване на крипто активи, като Биткойн (BTC), които са замесени в незаконни дейности.

03.03.2024 14:00 2 мин. четене

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.