НАЧАЛО Други

Everipedia – конкурент на Wikipedia

август 19, 2018 21:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Everipedia – конкурент на Wikipedia

Платформата, определяща се като „онлайн енциклопедия, преоткрита за съвременната епоха“, Everipedia официално представи своята дългоочаквана peer-to-peer енциклопедия, използваща технологията EOS.IO, която възнаграждава потребителите с крипто токени за предоставяне и редактиране на статии. Тези „IQ“ токени дават право на притежателя на права на глас в рамките на мрежата.

Виждайки себе си като алтернатива на Уикипедия, Everipedia се стреми да демократизира модела на енциклопедията и да предложи стимули на създателите на съдържание.

Основателите на твърдят, че децентрализираната ѝ структура прави невъзможно цензурирането на мрежата.

Системата за възнаграждения е предназначена да осигури напълно автономна енциклопедия без дарения или реклами.

„Ние сме развълнувани да освободим минималната работеща версия на мрежа, която позволява на потребителите да гласуват и да създават статии по децентрализиран начин за пръв път „, каза д-р Лари Сангер, главен информационен офицер на Everipedia, който съоснова Уикипедия. Той каза, че блокчейн технологията е направила възможна иновацията въз основа на модела на Уикипедия.

Потребителите се нуждаят само от EOS акаунт и IQ токени за създаване на съдържание и гласуване на iqnetwork.io.

„Досега 16,8 милиона IQ са били записани от потребителите в мрежата“, каза Сам Казимиан, съосновател и президент на Everipedia.

Теодор Форселиус, главен изпълнителен директор и съосновател, добави, че Everipedia ще помогне за децентрализирането на глобалното познание чрез блокчейн.

Казимиан и Форселиус се присъединиха към Mahbod Maghadam и Travis Moore през 2015 г., за да създадат Everipedia като по-всеобхватна алтернатива на Уикипедия.

Everipedia вече има милиони уникални месечни посетители и около 6 милиона енциклопедии, надхвърлящи английската Wikipedia в съдържанието. Сайтът включва и милиони уникални месечни посетители и над 8000 доброволци и редактори чрез социални мрежи като Facebook, Reddit и Telegram.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене

MetaMask пуска ново децентрализирано приложение

Както бе обявено от популярният крипто портфейл MetaMask в блог публикация, новото децентрализирано приложение (dApp) помага на потребителите да наблюдават както портфолиата си с криптовалути, така и тези с NFT.

октомври 2, 2022 15:06 1 мин. четене

Facebook и Instagram добавят нови NFT функции

Meta обяви актуализация на функиите си за незаменяеми токени. Платформите Facebook и Instagram ще позволят на базираните в САЩ потребители да свързват своите портфейли и да споделят собствените си NFT с приятели и последователи.

октомври 1, 2022 20:37 1 мин. четене

Още една компания застава на страната на Ripple

Компанията за чартърни полети с частни самолети TapJets се присъедини към I-Remit в опита си да помогне на Ripple.

октомври 1, 2022 19:42 1 мин. четене