НАЧАЛО Други

Everipedia - конкурент на Wikipedia

АВГ. 19, 2018 21:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Everipedia - конкурент на Wikipedia

Платформата, определяща се като "онлайн енциклопедия, преоткрита за съвременната епоха", Everipedia официално представи своята дългоочаквана peer-to-peer енциклопедия, използваща технологията EOS.IO, която възнаграждава потребителите с крипто токени за предоставяне и редактиране на статии. Тези "IQ" токени дават право на притежателя на права на глас в рамките на мрежата.

Виждайки себе си като алтернатива на Уикипедия, Everipedia се стреми да демократизира модела на енциклопедията и да предложи стимули на създателите на съдържание.

Основателите на твърдят, че децентрализираната ѝ структура прави невъзможно цензурирането на мрежата.


Системата за възнаграждения е предназначена да осигури напълно автономна енциклопедия без дарения или реклами.


"Ние сме развълнувани да освободим минималната работеща версия на мрежа, която позволява на потребителите да гласуват и да създават статии по децентрализиран начин за пръв път ", каза д-р Лари Сангер, главен информационен офицер на Everipedia, който съоснова Уикипедия. Той каза, че блокчейн технологията е направила възможна иновацията въз основа на модела на Уикипедия.

Потребителите се нуждаят само от EOS акаунт и IQ токени за създаване на съдържание и гласуване на iqnetwork.io.

"Досега 16,8 милиона IQ са били записани от потребителите в мрежата", каза Сам Казимиан, съосновател и президент на Everipedia.

Теодор Форселиус, главен изпълнителен директор и съосновател, добави, че Everipedia ще помогне за децентрализирането на глобалното познание чрез блокчейн.

Казимиан и Форселиус се присъединиха към Mahbod Maghadam и Travis Moore през 2015 г., за да създадат Everipedia като по-всеобхватна алтернатива на Уикипедия.

Everipedia вече има милиони уникални месечни посетители и около 6 милиона енциклопедии, надхвърлящи английската Wikipedia в съдържанието. Сайтът включва и милиони уникални месечни посетители и над 8000 доброволци и редактори чрез социални мрежи като Facebook, Reddit и Telegram.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света