НАЧАЛО Други

Everipedia - конкурент на Wikipedia

АВГ. 19, 2018 21:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Everipedia - конкурент на Wikipedia
 

Платформата, определяща се като "онлайн енциклопедия, преоткрита за съвременната епоха", Everipedia официално представи своята дългоочаквана peer-to-peer енциклопедия, използваща технологията EOS.IO, която възнаграждава потребителите с крипто токени за предоставяне и редактиране на статии. Тези "IQ" токени дават право на притежателя на права на глас в рамките на мрежата.

Виждайки себе си като алтернатива на Уикипедия, Everipedia се стреми да демократизира модела на енциклопедията и да предложи стимули на създателите на съдържание.

Основателите на твърдят, че децентрализираната ѝ структура прави невъзможно цензурирането на мрежата.


Системата за възнаграждения е предназначена да осигури напълно автономна енциклопедия без дарения или реклами.


"Ние сме развълнувани да освободим минималната работеща версия на мрежа, която позволява на потребителите да гласуват и да създават статии по децентрализиран начин за пръв път ", каза д-р Лари Сангер, главен информационен офицер на Everipedia, който съоснова Уикипедия. Той каза, че блокчейн технологията е направила възможна иновацията въз основа на модела на Уикипедия.

Потребителите се нуждаят само от EOS акаунт и IQ токени за създаване на съдържание и гласуване на iqnetwork.io.

"Досега 16,8 милиона IQ са били записани от потребителите в мрежата", каза Сам Казимиан, съосновател и президент на Everipedia.

Теодор Форселиус, главен изпълнителен директор и съосновател, добави, че Everipedia ще помогне за децентрализирането на глобалното познание чрез блокчейн.

Казимиан и Форселиус се присъединиха към Mahbod Maghadam и Travis Moore през 2015 г., за да създадат Everipedia като по-всеобхватна алтернатива на Уикипедия.

Everipedia вече има милиони уникални месечни посетители и около 6 милиона енциклопедии, надхвърлящи английската Wikipedia в съдържанието. Сайтът включва и милиони уникални месечни посетители и над 8000 доброволци и редактори чрез социални мрежи като Facebook, Reddit и Telegram.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света