НАЧАЛО Други

Ето защо Виталик Бутерин смята, че Етериум няма конкуренция

ЮНИ. 3, 2021 18:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо Виталик Бутерин смята, че Етериум няма конкуренция

Виталик Бутерин, изобретателят на Етериум, разказа за препятствията пред ETH 2.0., меме токените, предстоящи актуализации, стабилни монети и тяхната стойност, както и конкуренти във Virtual Fintech Forum на StartmeupHK Festival 2021.

Въпреки успеха на своята екосистема и впечатляващото рали, основните критици на Етериум посочват нейните технически трудности, високи такси и амбицията да мигрират от консенсус за доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).


За Бутерин обаче трудността при работата в Етериум е извън техническите предизвикателства. Човешкият фактор е най-големият проблем на проекта и основна причина за закъсненията в някои от неговите компоненти. 


Един от най-големите проблеми, които открих с нашия проект, не са техническите проблеми, а проблемите, свързани с хората. Сега Етериум е в по-добра икономическа позиция, но ни отне пет години, за да стигнем до мястото, където сме сега. През тези пет години имаме много вътрешни конфликти в екипа. Ако изграждате екип, важно е да знаете с кого работите.ПРОЧЕТИ ОЩЕТаксите за транзакции на Биткойн и Етериум достигнаха 6-месечно дъно


В началото Бутерин смяташе, че Етериум ще бъде построен след три месеца. Тази цел се удължи с година и половина. Нещо подобно се случи с ETH 2.0.


Мислехме, че ще е необходима една година, за да се премине към доказателство за залог, но всъщност отнема шест години. Ако правите нещо сложно, което според вас ще отнеме известно време, всъщност е много вероятно да отнеме много повече време от очакваното. Това е нещо, което много хора ще ви кажат, но ако сами не сте направили проект, може да не повярвате - но това е реално.


Във връзка с бъдещите актуализации на Етериум, Бутерин подчерта, че неговият PoS блокчейн или ETH 2.0 няма да "заличи" ETH 1.0 от съществуване. Напротив, основните разработчици ще въведат "допълнителен набор от промени“.


В крайна сметка и двете вериги ще работят заедно и ще съществуват едновременно.


Двете вериги се 'наслагват' една върху друга, така че след като имате 'rollup' и шардинг, Етериум и нещата върху блокчейна всъщност ще могат да имат такава скалируемост, каквато очакват мащабните корпоративни приложения.


От самото си създаване Етериум се е изправял срещу редица "убийци“. С други думи, проекти, за които се твърди, че са заместител на ETH. Досега никой не е успял да измести платформата или нейната екосистема.


Конкуренцията обаче е по-интензивна с големи проекти като Cardano, Polkadot, Solana, Binance Smart Chain и други, които изграждат свой собствен подход към смарт договори и DeFi. С течение на времето Бутерим вярва, че самият Етериум може да се превърне в заплаха за всяка друга платформа.


Много от новите вериги се опитват да имат за цел да имат по-голяма мащабируемост по какъвто и да е начин и жертват децентрализацията. В дългосрочен план предизвикателството за тези видове платформи е, че самият Етериум се подобрява и има и тези протоколи от втори слой, които бързо се подобряват.


Към момента на публикуване ETH се търгува на $2,813.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск е турист в крипто пространството, според директора на Celsius

В интервю за Yahoo Finance на конференцията за Биткойн в Маями в петък Машински разкритикува Илон Мъск след последните му негативни туитове за най-големия дигитален актив в света."Илон е турист в крип...
ЮНИ. 12, 2021 09:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Промоция като за Европейско! Altcoins.bg с най-изгодните цени в България по време на първенството!

Днес започва най-дългоочакваното футболно събитие - Европейското първенство по футбол! И въпреки че нашият национален отбор за пореден път няма да участва, футболните фенове сред нас няма да изпуснат ...
ЮНИ. 11, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството

Той настоява холандското правителство незабавно да наложи забрана за Биткойн и други дигитални валути.Търговията, добивът и притежанието на Биткойн трябва да бъдат напълно забранениДискусията на Питър...
ЮНИ. 11, 2021 15:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света