НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето защо следващата седмица се очертава да е силна за Биткойн

ОКТ. 21, 2021 00:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо следващата седмица се очертава да е силна за Биткойн

VanEck най-вероятно ще се присъедини към ProShares при стартирането на фючърсен Биткойн ETF следващата седмица.

Компанията разкри, че е получила одобрение за стартиране на своя ETF, свързан с Биткойн (BTC), след заявление до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), което показва, че SEC е дала разрешение на компанията да стартира фонда си след 23-ти октомври, събота. Търговията ще започне "възможно най-скоро след датата на влизане в сила“, което предполага понеделник, 25-ти октомври.


"Фондът е активно управляван борсово търгуван фонд (ETF), който се стреми да постигне своята инвестиционна цел чрез инвестиране, при нормални обстоятелства, в стандартизирани, уредени в брой фючърсни договори за Биткойн, търгувани на стокови борси, регистрирани с Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), като CME (Chicago Mercantile Exchange). Фондът не инвестира директно в Биткойн или други дигитални активи“, се отбелязва в документацията.


SEC даде зелена светлина на първия фючърсен Биткойн ETF миналата седмица, според подобно регулаторно заявление на ProShares, подадено късно в петък. Продуктът започна да се търгува във вторник, като веднага се превърна в един от най-големите дебюти на ETF в историята на САЩ.


Одобренията на ProShares и VanEck бележат първия път, когато американските инвеститори могат да купуват и търгуват акции на ETF, пряко свързани с Биткойн. САЩ следват стъпките на Канада и някои европейски нации, които позволиха създаването на Биткойн ETF и други борсово търгувани продукти.


Канада позволи на физически подкрепяни Биткойн ETF да стартират по-рано тази година, докато САЩ все още разрешават да се пускат на пазара ETF, които са свързани само и единствено с фючърси. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн поставя нов рекорд над $66,000


Председателят на SEC Гари Генслер, който отвори вратата за тези продукти през август, каза в множество публични изявления, че вярва, че ETF, подадени съгласно Закона за инвестиционните компании от 1940 г., който се отнася за фючърсен ETF, осигуряват по-силна защита на инвестициите от Закона за ценните книжа от 1933 г. , който се отнася за физическите ETF.


Цената на Биткойн се повиши в очакване на пускането на фючърсни Биткойн ETF, както и след успешния дебют на продукта ProShares във вторник. В сряда цената на BTC достигна нов исторически връх над $66,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света