НАЧАЛО Други

Ето защо положението на фондовият пазар не е толкова мрачно, колкото изглеждаше

10.05.2024 1:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо положението на фондовият пазар не е толкова мрачно, колкото изглеждаше

След неотдавнашното заседание на Федералния резерв, където лихвените проценти останаха непроменени, както се очакваше, настроенията на пазара значително се подобриха.

S&P 500 отбеляза най-силното си четиридневно представяне за годината, регистрирайки значително повишение от 169.31 пункта или 3.37% до затварянето на търговията във вторник.

Въпреки опасенията относно устойчивостта на възстановяването на пазара, макростратегът на Deutsche Bank Хенри Алън вярва, че има убедителни причини да се поддържа положителна перспектива.

Първо, уверението на председателя Джеръм Пауъл относно повишенията на лихвените проценти в светлината на постоянните опасения за инфлацията облекчи страховете на пазара. Освен това понижаващите се цени на петрола може да допринесат за намаляване на инфлационния натиск, което може да накара Фед да обмисли намаляване на лихвените проценти в близко бъдеще.

Освен това глобалните икономически показатели показват признаци на подобрение. Както американският, така и европейският пазар на труда са стабилни, като производствената активност достига многомесечни върхове. Освен това положителните данни за ръста на БВП от Китай и Европа показват устойчивост в лицето на икономическите затруднения.

Алън също така изтъква забележителната устойчивост на глобалната икономика към неотдавнашното затягане на паричната политика, въпреки историческите прецеденти, които предполагат друго. Въпреки че има опасения като свиването на ISM услугите през април и производствените показания, минали случаи на влошаване на данните не са довели непременно до рецесия.

Повтаряйки настроенията на Алън, Bank of America и UBS също изразиха увереност във възходящата траектория на пазара, цитирайки силните печалби и намаляващия инфлационен натиск като ключови двигатели.

Въпреки че продължават да съществуват предизвикателства, вариращи от геополитическо напрежение до предстоящи избори, настоящият пазарен пейзаж предлага на инвеститорите причини за предпазлив оптимизъм.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.